Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται, ήδη από την Παρασκευή, η νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Παιδεία, η οποία φέρει τον αριθμό 4Κ/2023 και προβλέπει 77 μόνιμες προσλήψεις σε 23 διαφορετικούς φορείς του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, η προκήρυξη 4Κ/2023 του ΑΣΕΠ προβλέπει μόνιμες προσλήψεις στην Εθνική αλλά και σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες όλης της χώρας καθώς και στην Ακαδημία Αθηνών. Επιπλέον προβλέπει νέες θέσεις εργασίας σε Πανεπιστήμια, Ιερές Μητροπόλεις, στο υπουργείο Εσωτερικών, στον ΕΛΓΑ και άλλους φορείς του Δημοσίου που είναι συναφείς με την Παιδεία.

Όπως προειπώθηκε, στην προκήρυξη 4Κ/2023 του ΑΣΕΠ περιλαμβάνονται και μόνιμες θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1829 και σήμερα περιλαμβάνει μία μοναδικής αξίας συλλογή 2.000.000 τεκμηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη στεγαζόταν στο βαλλιάνειο κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Το έτος 2018 σηματοδοτεί την ιστορική μετεγκατάστασή της από το εμβληματικό βαλλιάνειο στο νέο της κτίριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μόνιμες προσλήψεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Μέσω της 4Κ/2023 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος πρόκειται να προχωρήσει στην πλήρωση 13 θέσεων, μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που ζητούνται για την Εθνική Βιβλιοθήκη είναι οι εξής:

  • ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού – 1 θέση
  • ΠΕ Φιλολογικών Σπουδών – 1 θέση
  • ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας – 3 θέσεις 
  • ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού – 1 θέση
  • ΤΕ Πληροφορικής (Software – Hardware) – 1 θέση
  • ΤΕ Φωτογραφίας – 3 θέσεις 
  • ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού – 2 θέσεις
  • ΔΕ Πληροφορικής – 1 θέση

Οι ειδικότητες και η κατανομή τους φαίνονται αναλυτικά στον πίνακα θέσεων της προκήρυξης εδώ

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο Market Pass και επιταγή ακρίβειας στο τραπέζι. Αιτήσεις για επιδότηση 14.800€ από τη ΔΥΠΑ. 2.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο. 210 νέες αγγελίες εργασίας.