Σε αναμονή από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκονται οι πολίτες για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2023, που ανακοινώθηκε, αλλά τελικά έμεινε στο συρτάρι.

Αν και έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας Tourism4all στο Vouchers.gov.gr μέσα στον Οκτώβριο, τελικά από τι φαίνεται δεν θα ανοίξει ούτε τότε λόγω των αποζημιώσεων των πληγέντων περιοχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2023-2024 θα τρέξει τελικά από τον Νοέμβριο η Δεκέμβριο και θα υπάρχει δυνατότητα εξαργύρωσης του Voucher μέχρι και τον Δεκέμβριο 2024.

Όπως και πέρυσι στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους του Υπουργείου Τουρισμού δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος:

  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το περσινό Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022»:

Τί καλύπτει το Πρόγραμμα;

Το νέο πλήρως αναβαθμισμένο Πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού «Τουρισμός για Όλους 2022» αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα.

Πώς λειτουργεί το Πρόγραμμα;

Σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Ποιοι μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση;

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Το Πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 400.000 δικαιούχους και η τελική επιλογή έγινε με ηλεκτρονικές κληρώσεις.

Πώς υποβάλλονταν οι αιτήσεις;

Το νέο Πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία και οι αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειαζόταν να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet, και να έχει επιβεβαιώσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και μία διεύθυνση e-mail.

Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν, σταδιακά -χωρίς χρονική προτεραιότητα- ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου

Μπορούσε να υποβάλει αίτηση κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά;

Ναι, εφόσον πληρούνταν τα εισοδηματικά κριτήρια και εφόσον κάθε μέλος είχε δικούς του κωδικούς στο Taxisnet και υπέβαλε φορολογική δήλωση.

Έπρεπε να ήμουν ήδη ή να γινόμουν πελάτης Alpha Bank ή VivaWallet, για να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022»;

Κατηγορηματικά όχι! Η υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα, ούτε προϋπέθετε ούτε είχε ως συνέπεια να είναι κάποιος πελάτης των ανωτέρω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πώς εξαργυρώνεται η ψηφιακή επιταγή; Τί γίνεται εάν κάποιος δικαιούχος δεν διαθέτει «έξυπνο» κινητό για ανέπαφη πληρωμή;

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών, μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί;

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Πηγή: enaklik.com ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριετίες: Οι πίνακες με τις αυξήσεις στους μισθούς. Market Pass: Το σενάριο για διπλή πληρωμή. ΑΣΕΠ: 1.068 προσλήψεις στο Δημόσιο. 197 νέες θέσεις ιδιωτικού