Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ που προβλέπει την πλήρωση 500 θέσεων ένστολου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία (κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) του αστυνομικού τομέα της «Υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας». Αναλυτικά, προκηρύσσονται 30 θέσεις του κλάδου ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, 70 θέσεις του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και 400 θέσεις του κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Τμήμα Αστυνομικού Τομέα της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και στις περιφερειακές υπηρεσίες Δικαστικής Αστυνομίας αστυνομικού τομέα, που εδρεύουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και στις Εισαγγελίες και τα Δικαστήρια της Χώρας. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει σήμερα 10 Οκτωβρίου και λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Οι θέσεις του κλάδων ΠΕ, ΤΕ & ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας έχουν ως αντικείμενο την προώθηση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας, οι οποίες συνίστανται στην χάραξη των γενικών κατευθύνσεων της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς και στη μέριμνα για τη διοικητική και οικονομική υποστήριξη των περιφερειακών υπηρεσιών. Επικεφαλής της Διεύθυνσης τίθεται συνταξιούχος ανώτατος ή ανώτερος δικαστικός λειτουργός ο οποίος επιλέγεται κατά τη διαδικασία του άρθρου 3 του ν. 5049/2023 μέσω δημόσιας πρόσκλησης.

Η Διεύθυνση απαρτίζεται από το Τμήμα Πολιτικού Τομέα και το Τμήμα Αστυνομικού Τομέα. Οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν θα παρέχουν τις υπηρεσίες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, (Μεσογείων 96, στην Αθήνα).Για την πρόσληψη εφαρμόζεται σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων και οι υποψήφιοι, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, κατατάσσονται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης με φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας.

Αθλητικές και Ψυχομετρικές Δοκιμασίες

Μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων κατάταξης, οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, καθώς και σε αθλητικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες, προκειμένου να ερευνηθούν κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου και φυσική ικανότητα και καταλληλότητα. Όσοι υποψήφιοι κρίνονται ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις, παραπέμπονται στη συνέχεια στις αθλητικές επιτροπές για τον έλεγχο της αθλητικής τους επίδοσης στα εξής αγωνίσματα: 1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια). 2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια). 3. Άλμα εις ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες). 4. Άλμα εις μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες). 5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι). Υποψήφιοι που δεν κρίνονται ικανοί σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες, αποκλείονται των περαιτέρω δοκιμασιών. Οι υποψήφιοι που κρίνονται ικανοί στις αθλητικές δοκιμασίες παραπέμπονται για ψυχομετρικές δοκιμασίες, οι οποίες διενεργούνται κατ’ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 5 του π.δ. 4/1995 (Α΄ 1) από τις εκεί προβλεπόμενες επιτροπές. Οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία των υγειονομικών εξετάσεων και των αθλητικών και ψυχομετρικών δοκιμασιών οφείλουν να φέρουν μαζί τους οπωσδήποτε κάθε ημέρα εξέτασης, το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας και βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρμόδιες Επιτροπές έχουν δικαίωμα να μη δεχθούν τους υποψηφίους για εξέταση.

Κριτήρια διορισμού

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί από την 1 η -1-1988 έως και 31-12-2004. Να έχουν ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) για τις γυναίκες, χωρίς υποδήματα. Δεν επιτρέπεται να φέρουν στο σώμα δερματοστιξία, η οποία είναι εξωτερικά εμφανής με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) και επιπλέον, λόγω του είδους των περιεχομένων σε αυτή απεικονίσεων, είτε αναιρεί την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα αυτών. Οι άνδρες κατά το χρόνο διορισμού πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα προσόντα και να μην καταλαμβάνονται από τα κωλύματα διορισμού τόσο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων όσο και κατά τον χρόνο του διορισμού. Να κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα/ιδιότητες (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας), όπως και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά αναγνώρισης και ισοτιμίας ή ακαδημαϊκής ισοδυναμίας των πτυχίων τους -εφόσον τα τελευταία αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αιτήσεως συμμετοχής.

Υποβολή δικαιολογητικών

Όσοι υποψήφιοι κληθούν από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού πριν την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων κατάταξης πρέπει μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών που ορίζεται από την Επιτροπή, να υποβάλουν σε έντυπη μορφή σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης τα απαιτούμενα κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, για την απόδειξη των προσόντων, των κριτηρίων ή/και των ιδιοτήτων τους, που λαμβάνονται υπόψη βάσει της αιτήσεώς τους για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητάς τους στους πίνακες κατάταξης. Ειδικότερα, πρέπει να αποστείλουν τα δικαιολογητικά με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στη διεύθυνση: Υπουργείο Δικαιοσύνης Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού Αίτηση για την Προκήρυξη 1ΔΑ/2023 Μεσογείων 96 Αθήνα Τ.Κ. 11527.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

Πηγή: e-dimosio.gr Έρχεται παράταση του Market Pass. Επιδόματα μέχρι 400€ για ανασφάλιστους. Επίδομα 200€ από τον ΕΟΠΥΥ. 837 προσλήψεις στο Δημόσιο. 191 θέσεις Ιδιωτικού