Χίλιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται τις επόμενες ημέρες για να καλύψουν τα κενά που ακόμα υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της χώρας.
 ΕΡΓΑΣΙΑ-ERGASIA-pJobsofTheWeek-13
Η πρόσληψή τους εξασφαλίστηκε το πρωί της Τετάρτης,  μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι περισσότεροι εξ αυτών εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι θέσεις προέρχονται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού, που εξοικονομούνται από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδειες άνευ αποδοχών.Την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενέκρινε την αποδέσμευση αυτών των πιστώσεων.Μετά το «πράσινο φως» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απέμενε μόνο η έγκριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από το Σαββατοκύριακο και μέχρι το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος είχε διαρκή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την έγκριση των 1.000 θέσεων αναπληρωτών. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί διατίθενται άμεσα και τις επόμενες ημέρες μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και με αυτό τον τρόπο καλύπτεται σημαντικός αριθμός κενών.

Παρά την ανακούφιση που θα φέρουν στα σχολεία οι 1.000 νέοι αναπληρωτές πάντως, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι παραμένουν εκατοντάδες κενά. Για την κάλυψή τους, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, ενδέχεται  να κληθούν το επόμενο διάστημα εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου, να εργαστούν εθελοντικά σε σχολεία των περιοχών διαμονής τους, λαμβάνοντας επίδομα ύψους  300 ευρώ το μήνα.

tanea.gr

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις