Ανοίγουν πάνω από 8.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο – Ποιοι και μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω ΑΣΕΠ.

Τουλάχιστον, 8.000 θέσεις εργασίας έρχονται το επόμενο διάστημα στο δημόσιο, μέσω του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού). Οι υποψήφιοι για τις 8.000 θέσεις εργασίας θα προέλθουν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες προκηρύξεις θα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού πλέον ο έλεγχος που θα απαιτείται θα είναι πιο συνοπτικός, αφού θα υπάρχει η «δεξαμενή» των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού.

Οι προκηρύξεις που σχεδιάζει το ΑΣΕΠ

Τους σχεδιασμούς τους ΑΣΕΠ, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητη Αρχής, Θ. Παπαϊωάννου όπου με ανάρτηση του, ανέφερε: «Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση συγκεκριμένων προκηρύξεων και κυρίως μιας για τους ΠΕ και μιας για τους ΤΕ. (αλλά και μιας μικρότερης  για ειδικό επιστημονικό προσωπικό)». 

O προγραμματισμός του 2024 θα περιέχει τουλάχιστον 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται να βγουν από τη νέα χρονιά, αφού έχουν ήδη «τρέξει» οι προκηρύξεις του 2023.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, εντός του 2023, αναμένονται δύο μεγάλες προκηρύξεις, που θα περιέχουν πάνω από  5.000 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα:

  • Η πρώτη προκήρυξη θα περιέχει τουλάχιστον 3.502 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).
  • Η δεύτερη προκήρυξη θα περιέχει τουλάχιστον 1.565 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Η κατανομή των θέσεων, ανά φορέα, κλάδο και ειδικότητα έχει καθοριστεί ενδεικτικά από το υπουργείο Εσωτερικών και μπορείτε να τη δείτε, πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: alfavita.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι επιδοτήσεις για δωρεάν ή φθηνές διακοπές. 5.087 νέες μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο. Δεκάδες καλές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα