Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που πρέπει να έχετε για να διεκδικήσετε μια θέση στις προκηρύξεις.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο πρώτος, διαγωνιστικός, κύκλος της διαδικασίας.

Εκτός των αποτελεσμάτων, η Αρχή δημοσίευσε και τους πίνακες, στους οποίους οι επιτυχόντες  κατατάσσονται βάσει της βαθμολογικής τους επίδοσης, ανά κλάδο και ειδικότητα. Συνολικά έχουν καταρτιστεί 53 πίνακες επιτυχόντων για όλες τις κατηγορίες: 32 πίνακες ΠΕ και 21 πίνακες ΤΕ.

Το ποσοστό επιτυχίας ορίζεται στο 19,3% και οι περίπου 14.800 επιτυχόντες του διαγωνισμού θα πρέπει τώρα να περιμένουν την έκδοση νέων προκηρύξεων που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται δύο μεγάλες προκηρύξεις, που θα περιέχουν πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας. Ειδικότερα:

-Η πρώτη προκήρυξη θα περιέχει τουλάχιστον 3.502 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).
-Η δεύτερη προκήρυξη θα περιέχει τουλάχιστον 1.565 θέσεις και θα απευθύνεται στους επιτυχόντες της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Εκτός των δύο αυτών προκηρύξεων θα υπάρξουν και δύο ακόμα μικρότερες που θα απευθύνονται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού. Η μία θα περιέχει τουλάχιστον 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ), και η άλλη, θέσεις για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρουν πως η έκδοση τους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

Πηγή: alfavita.gr Δείτε επίσης: 5.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο. Κοινωνικός Τουρισμός: «Ανάσα» για τους ταξιδιώτες. Θέσεις για εργάτες, ανειδίκευτους, γραμματείς κ.α.