Έκτακτο επίδομα: Νέοι έως 594 ευρώ μπορούν να κάνουν αίτηση και να πάρουν ένα εφάπαξ ποσό υπό έναν όρο. Αργεί η λήξη της προθεσμίας, πού θα κάνετε αίτηση.

Σε έξι μήνες και με μια μικρή παρακολούθηση ενός προγράμματος, αρκετοί νέοι έως 29 ετών μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν ένα εφάπαξ έκτακτο βοήθημα ύψους περίπου 600 ευρώ.

Αρκεί να πληρούν προϋποθέσεις και κριτήρια που θέτει η ΔΥΠΑ για τη νέα δράση της, και φυσικά αρκεί να είναι εμπρόθεσμοι στις αιτήσεις τους, όπως θα δείτε παρακάτω λεπτομερώς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΥΠΑ, οι αιτήσεις ξεκίνησαν στην πλατφόρμα της από τη Δευτέρα 24 Απριλίου και θα διαρκέσουν για αρκετό καιρό, για περίπου έναν μήνα μέχρι την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023. Επίσης, η προθεσμία θα λήξει στις 23:59 το βράδυ.

Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ προκειμένου να μπορούν να αιτηθούν να συμμετάσχουν στο νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας». Θα μπουν 3.900 άνεργοι νέοι ηλικίας έως 29 ετών και θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ψηφιακή οικονομία.

Έκτακτο επίδομα 594 ευρώ σε νέους – Τι πρέπει να κάνετε

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 30 ώρες εβδομαδιαία (6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα) για 6 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (27 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας) απευθείας στους συμμετέχοντες.

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας τουλάχιστον 50 ωρών.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 14.935.120€, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Για λεπτομέρειες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: xristika.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Voucher Τουρισμού για δωρεάν διακοπές.
431 μόνιμες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ. Θέσεις εργασίας σε σούπερ μάρκετ και μεγάλες εταιρίες