Τράπεζες: Δεν σταματούν πουθενά οι τράπεζες, καθώς αναζητούν τους οφειλέτες ακόμη και στα social media!

Σκληρές «μάχες» στις δικαστικές αίθουσες είναι αποφασισμένες να δώσουν οι τράπεζες για να «πετάξουν» εκτός νόμου Κατσέλη όσους δανειολήπτες θεωρούν ότι προσπαθούν καταχρηστικά να ενταχθούν στις προστατευτικές του διατάξεις και είναι, στην πραγματικότητα, στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναζητούν ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοιχεία που μπορεί να δείχνουν ότι ένας δανειολήπτης κρύβει τα πραγματικά του εισοδήματα.

Οι δίκες που εκκρεμούν για αιτήσεις υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη είναι δεκάδες χιλιάδες και οι τράπεζες έχουν δώσει στους νομικούς τους εντολές να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των δανειοληπτών, επιδιώκοντας να τους θέσουν εκτός προστατευτικών διατάξεων του νόμου, ώστε να αποφύγουν κούρεμα χρέους και ευνοϊκή ρύθμιση για τον οφειλέτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί στην τελευταία έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας της Ελλάδας, «47.904 εκκρεμείς αιτήσεις (ήτοι το 99,9% του συνόλου) επικυρώθηκαν έως το τέλος Οκτωβρίου 2022 (σ.σ.: ώστε να οδηγηθούν στο δικαστήριο), εκ των οποίων 42.072, ή 88%, έλαβαν νέα ημερομηνία ακρόασης και 5 832 υποθέσεις δεν έχουν ακόμη λάβει δικάσιμο.

Οι αρχές αναμένουν να επιτύχουν τον στόχο του 95% των επικυρωμένων υποθέσεων να λαμβάνουν ημερομηνία ακρόασης έως το τέλος του 2022».

Οι δικηγόροι των τραπεζών εξαντλούν την επινοητικότητά τους για να εντοπίσουν δανειολήπτες που πιθανόν να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα στις αιτήσεις τους για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη, δίνοντας ψευδώς την εικόνα ότι είναι φτωχοί και αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Οι… πονηροί δανειολήπτες μπορεί να έχουν καταφέρει μέσα από επίσημα έγγραφα να αποδεικνύουν ότι είναι φτωχοί, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου τους προδίδουν οι αναρτήσεις τους σε social media, τις οποίες αναζητούν συστηματικά οι δικηγόροι των τραπεζών.

Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο απέρριψε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη δανειολήπτη ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε εισόδημα μόνο από αναπηρική σύνταξη.

Προσκομίζοντας αντίγραφα από αναρτήσεις του στο Facebook, οι δικηγόροι της τράπεζας απέδειξαν, ότι είχε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, για τις οποίες μάλιστα ταξίδευε στο εξωτερικό. Στην αίτησή του δεν εμφάνιζε τα εισοδήματα από αυτές τις δραστηριότητες.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης σχετικά με τη χρήση στοιχείων που προκύπτουν από αναρτήσεις στο Facebook ως πειστήρια ενώπιον δικαστηρίου. Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι οι αναρτήσεις στο Facebook δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα που καλύπτονται από την προστασία του νόμου:

«Όσο η ιδιωτική ζωή είναι απόρρητη, είναι άξια προστασίας», τονίζεται στην απόφαση. «Οταν όμως πλέον έχει ευρέως δημοσιοποιηθεί παύει να είναι άξια προστασίας από τον εν λόγω νόμο, ήτοι όταν τέτοια προσωπικά δεδομένα του ατόμου είναι γνωστά σε έναν σχετικά μεγάλο αριθμό προσώπων ή μπορούν να γίνουν από αυτούς εύκολα αντιληπτά και θεωρούνται εξακριβωμένα, τότε δεν προσβάλλεται το δικαίωμα για πληροφορική αυτοδιάθεση και στην ιδιωτική ζωή.

Στην περίπτωση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ρυθμίσεις ιδιωτικότητας στο προφίλ του, εάν επιθυμεί να περιορίσει τον κύκλο των προσώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτό, στις φωτογραφίες του και γενικότερα στις αναρτήσεις του, δηλαδή να προβεί σε ρυθμίσεις περιορισμού πρόσβασης στις πληροφορίες του.

Ακόμη όμως έχει τη δυνατότητα να καταστήσει δημόσια κι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους (ακόμη και σε χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν λογαριασμό στο «Facebook») τα στοιχεία αυτά, με την καταχώρισή τους στον εν λόγω ιστότοπο χωρίς ρυθμίσεις ασφαλείας.

Έτσι, πληροφορίες που αναρτώνται σε δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν συνιστούν προσωπικό δεδομένο και δεν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2472/1997 (και πλέον του ν. 4624/2019)».

Οι αναρτήσεις που «έκαψαν» τον δανειολήπτη έδειξαν, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ότι «ο αιτών έχει εισοδήματα από άλλες πηγές, για τα οποία κανέναν λόγο δεν κάνει στο πλαίσιο της προκείμενης δίκης.

Ειδικότερα, προέκυψε πως σπούδασε σκηνοθεσία και συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη σε καλλιτεχνική ομάδα, πήρε μέρος στα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας, συνεργάστηκε με θέατρα σε διάφορες παραγωγές καλλιτεχνικών θεαμάτων, ενώ βρέθηκε για εργασιακούς λόγους και δη ως ανταποκριτής σε φεστιβάλ.

Ο ισχυρισμός του αιτούντος ότι τα τελευταία αυτά ταξίδια πραγματοποιήθηκαν με δωρεές από φίλους του προκειμένου να βγάζει φωτογραφίες στα αντίστοιχα φεστιβάλ, δεν κρίνεται πειστικός».

«Καθόσον ένας ανειλικρινής οφειλέτης στο κρίσιμο ζήτημα των εισοδημάτων του δεν κρίνεται άξιος να τύχει της ευνοϊκής μεταχείρισης του ν.​ 3869/2010, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως ουσιαστικά αβάσιμη», καταλήγει η απόφαση του δικαστηρίου.

Τράπεζες: Οργή από τη νέα κλοπή – Δείτε τις νέες χρεώσεις

Από παντού μας τα… αρπάζουν οι τράπεζες καθώς χρεώνουν ακόμη και απλές κινήσεις των καταναλωτών.

Η πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου μίλησε για τις παράλογες χρεώσεις των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για την έκδοση νέας χρεωστικής κάρτας πληρώνουμε 6 ευρώ.

«Υπάρχει ένα σύνολο χρεώσεων, προμηθειών που επιβαρύνουν τους καταναλωτές που είναι αδικαιολόγητες σε πολλές περιπτώσεις διότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω e-banking δεν έχουν κόστος για τις τράπεζες σύμφωνα με την Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ.

Η πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου μίλησε για τις παράλογες χρεώσεις των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για την έκδοση νέας χρεωστικής κάρτας πληρώνουμε 6 ευρώ.

«Υπάρχει ένα σύνολο χρεώσεων, προμηθειών που επιβαρύνουν τους καταναλωτές που είναι αδικαιολόγητες σε πολλές περιπτώσεις διότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω e-banking δεν έχουν κόστος για τις τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά οι καταναλωτές επιβαρυνόμαστε από 1 έως και 4 ευρώ όταν κάνουμε συναλλαγή μέσω e-banking από τράπεζα σε τράπεζα και όχι μόνο. Εάν μας εκδώσουν την χρεωστική κάρτα μας χρεώνουν 6 ευρώ», ανέφερε αρχικά η κυρία Καλαποθαράκου.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Μάνος Νιφλής μίλησε για προσωπικές εμπειρίες που είχε με τις υπέρογκες χρεώσεις.

«Πήγα να κάνω ακύρωση μιας πάγιας εντολής. Χρέωσαν ως αίτημα ακύρωσης 15 ευρώ, για μια δόση των 80 ευρώ που ακύρωσα», είναι η μια ανέφερε αρχικά, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Με πήραν τηλέφωνο από τράπεζα και μου είπανε κρούσμα χάκινγκ, σας ακυρώσαμε την κάρτα. Χρεωστική, ελάτε να πάρετε καινούρια. 6 ευρώ. Με υπαιτιότητα της τράπεζας».

Η πρόεδρος του Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ κλείνοντας τόνισε πως: «Θα πρέπει να ελεγχτεί η τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι παράνομη και καταχρηστική. Όλες αυτές οι χρεώσεις που επιβαρύνουν τους καταναλωτές θεωρούμε πως είναι απολύτως αδικαιολόγητες και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Έχουμε κάνει έρευνα και την έχουμε καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές και δεν έγινε απολύτως τίποτα».

Τράπεζες: Θρίλερ με τις ελληνικές καταθέσεις – Τι έχει συμβεί

Μπροστά στο φάσμα μιας νέας οικονομικής κρίσης βρίσκεται όλος ο πλανήτης.

Σε μια περίοδο σφοδρής αναταραχής στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, όπου η έξοδος καταθέσεων οδήγησε ήδη στην κατάρρευση τρεις μεσαίες αμερικανικές τράπεζες και σε διάσωση της Credit Suisse με παρέμβαση των αρχών, οι Έλληνες καταθέτες έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες εκροές καταθέσεων μέσα στον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ τέλους 2019 και τέλους 2022 οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν συνεχή αύξηση καταθέσεων, οι οποίες σωρευτικά αυξήθηκαν κατά 25% και ανήλθαν το 2022 στα 221 δισ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για… business as usual στα τραπεζικά καταστήματα, με καταθέτες να ενδιαφέρονται κυρίως για το πώς θα «κλειδώσουν» κάποια καλύτερα επιτόκια, μέσα από τα νέα προϊόντα προθεσμιακών καταθέσεων ή και από τα νέα αμοιβαία κεφάλαια ομολογιών που έχουν αρχίσει να διαθέτουν αυτόν τον μήνα οι τράπεζες.

Φαινόμενα του όχι τόσο μακρινού παρελθόντος, όπου μικροί καταθέτες έσπευδαν για αναλήψεις μετρητών, προκρίνοντας τα… στρώματα ή τις γλάστρες ως ασφαλέστερους χώρους για την τήρηση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, δεν έχουν παρατηρηθεί.

Όπως σχολιάζουν στελέχη τραπεζών, η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα δεν βρίσκονται πλέον στις ακραίες συνθήκες οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, που έκαναν τους καταθέτες να βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμους να αποσύρουν μετρητά από τις τράπεζες, υπό τον φόβο χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από την ευρωζώνη.

«Καταθέτες που πέρασαν για μια δεκαετία δια πυρός και σιδήρου δεν κλονίζονται εύκολα επειδή κατέρρευσε μια μεσαία τράπεζα στην Αμερική, ή ακόμη και η Credit Suisse», αναφέρουν χαρακτηριστικά τραπεζικές πηγές.

Εξάλλου, η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα φαίνεται ότι έχει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αποκατασταθεί, όχι μόνο επειδή η χώρα κράτησε τη θέση της στην ευρωζώνη και η οικονομία σταθεροποιήθηκε και αναπτύσσεται, αλλά και επειδή στην Ελλάδα, παρότι οι τράπεζες είχαν μια καταστροφική δεκαετία, τελικά δεν χάθηκε ούτε ευρώ από τις καταθέσεις, σε αντίθεση με την Κύπρο, όπου οι καταθέτες υπέστησαν ένα άκρως επώδυνο «κούρεμα».

«Αυτός που δεν έχασε τις καταθέσεις του ακόμη και το 2015, όταν έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls δύσκολα θα ανησυχήσει σήμερα, επειδή παρατηρείται μια διεθνής αναταραχή στις τράπεζες», λένε τραπεζικά στελέχη.

Την προηγούμενη δεκαετία, αρχής γενομένης από την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2009 – 2010, οι ελληνικές τράπεζες είχαν πρωτοφανή «αιμορραγία» καταθέσεων και στις χειρότερες περιόδους κρατήθηκαν όρθιες μόνο χάρη στην παροχή τεράστιας ρευστότητας από το Ευρωσύστημα.

Το καλοκαίρι του 2015, όταν η ΕΚΤ αποφάσισε να «τραβήξει την πρίζα» της παροχής ρευστότητας, ενόψει των μεγάλων εκροών καταθέσεων και της αβεβαιότητας για την επίτευξη κάποιας συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, οι τράπεζες έκλεισαν και επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Τράπεζες: Γιατί εξαφανίζουν τα ΑΤΜ

Σε μια… κοσμογονική αλλαγή ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι τράπεζες, καθώς εξαφανίζουν τα ATM!

Με στόχο τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους, οι τράπεζες σκέφτονται να μειώσουν τα ΑΤΜ, τουλάχιστον σε σημεία όπου τα έξοδα συντήρησης είναι αυξημένα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι τράπεζες εξετάζουν να πουλήσουν τα λεγόμενα sell off μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που είναι τοποθετημένα -για παράδειγμα- έξω από σούπερ μάρκετ, ή σε πολυκαταστήματα και αλλού.

Επίσης, δεν αποκλείεται να «εξαφανιστούν» ΑΤΜ σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, αλλά όχι σε πολυσύχναστα ή εμπορικά σημεία και μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως για μέρη όπως νοσοκομεία, απομακρυσμένα δημοτικά σημεία ή απομακρυσμένα νησιά, που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες, αλλά εξυπηρετούν τους πολίτες.

Το συγκεκριμένο δίκτυο φαίνεται πως ζημιώνει τις τράπεζες λόγω του αυξημένου κόστους.

Εκτός από την έλλειψη όμως, ένα ακόμα πρόβλημα που θα προκύψει είναι το αυξημένο κόστος από τις διατραπεζικές συναλλαγές για αναλήψεις μετρητών ή άλλων αυτόματων συναλλαγών.

Προς το παρόν, την αρχή αναμένεται να κάνει η Τράπεζα Πειραιώς, όμως σε ίδιες συζητήσεις φέρονται να βρίσκονται όλες οι τράπεζες.

Τράπεζες: Τέλος στο νταηλίκι – Απόφαση-σταθμός τους «κόβει» τον… βήχα

Μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, που θα λειτουργήσουν υπέρ των οφειλετών εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, έρχονται μια σειρά από παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Αναλυτικά:

Καθίσταται υποχρεωτική η αιτιολόγηση μη συναίνεσης στην πρόταση ρύθμισης που παράγει ο αλγόριθμος, τόσο των χρηματοδοτικών φορέων όσο και του οφειλέτη και παράλληλα απαιτείται δημόσια ανάρτηση της αιτιολόγησης στην πλατφόρμα.

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνεται συνειδητή διαχείριση των αιτήσεων, ενώ, η τυχόν άρνηση των χρηματοδοτικών φορέων σε πρόταση ρύθμισης θα τεκμηριώνεται από πλήρως αιτιολογημένες συνθήκες που αφορούν στον εκάστοτε οφειλέτη.

Διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού, προκειμένου να εντάσσονται οφειλέτες και με μία και μοναδική οφειλή προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, όπως είναι τα νοικοκυριά με ένα στεγαστικό δάνειο, το οποίο επιθυμούν να ρυθμίσουν, διασώζοντας την περιουσία τους.

Εντάσσονται και νέες κατηγορίες οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν, όπως είναι οι οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση.
Με τον τρόπο αυτό, ένας ενδιαφερόμενος, που επιβαρύνεται – για παράδειγμα – με μια οφειλή προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει βεβαιωθεί στην φορολογική διοίκηση, θα μπορεί να την ρυθμίσει μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Καταργείται η ποινή προεξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο, και μειώνεται το επιτόκιο ρύθμισης αυτών.

Ειδικά, ως προς την κατάργηση της ποινής προεξόφλησης, θα αφαιρούνται, στο ακέραιο, οι τόκοι που αντιστοιχούν στις υπολειπόμενες δόσεις, ενώ παράλληλα θα επωφελείται ο πολίτης από όλα τα ευεργετήματα της ρύθμισης, όπως είναι η διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων, ή ακόμη και της βασικής οφειλής.

Επιπλέον, το επιτόκιο ρύθμισης διαμορφώνεται στο 3%, σταθερό, από Euribor συν 5 ποσοστιαίες μονάδες που είναι σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι βελτιώσεις αυτές καταλαμβάνουν για το μέλλον και τις ήδη επιτευχθείσες ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ο συγκεκριμένος μηχανισμός ρύθμισης συνολικών οφειλών λειτουργεί ικανοποιητικά τους τελευταίους μήνες ενώ παράλληλα αποδεικνύεται το πιο επιτυχημένο εργαλείο των τελευταίων 12 ετών.

Σε απόλυτους αριθμούς, όπως ανέφερε, περισσότεροι από 3.631 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους αρχικών οφειλών 1,18 δισ. ευρώ. Μάλιστα το ποσοστό εγκρισιμότητας των αιτήσεων έχει ανέλθει στο 70%, με αυξητική τάση.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σταϊκούρα, συγκριτικά στον προηγούμενο εξωδικαστικό μηχανισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 2.200 οφειλέτες ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ρύθμισης οφειλών.

Εντούτοις, τόνισε πως «παρά την σημαντική πρόοδο των τελευταίων μηνών, δεν είμαστε ακόμη εκεί που επιθυμούμε» καλώντας κυρίως τους διαχειριστές δανείων, αλλά και τις τράπεζες, να εργαστούν πιο σκληρά και αποτελεσματικά, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και τις προτάσεις ρυθμίσεων προς τους πολίτες.

Τράπεζες: Αλλάζουν τα πάντα στις συναλλαγές μας

Αλλάζουν τα πάντα στις συναλλαγές μας με τις τράπεζες.

Νέα προγράμματα για πληρωμές προσφέρουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες καταργούν τις προμήθειες και λανσάρουν νέα συνδρομητικά πακέτα.

Τα νέα πακέτα των τραπεζών έχουν ως στόχο να μετριάσουν το κόστος για μεταφορές χρημάτων ζωτικής για πολλούς σημασίας όπως η πληρωμή ενοικίου όταν για αυτό απαιτείται διατραπεζικό έμβασμα, η ανάληψη μετρητών από «ξένο» ΑΤΜ.

Με τα προγράμματα αυτά ο πελάτης με μία σταθερή και χαμηλή μηνιαία ή ετήσια συνδρομή μπορεί να πραγματοποιεί μία σειρά από εργασίες, δίχως να καταβάλλει κάθε φορά προμήθεια.

Εθνική Τράπεζα

Διαθέτει τα ακόλουθα πακέτα:

  1. Πακέτο Value. Με μηνιαία συνδρομή 2 ευρώ, εκτελείτε δωρεάν 3 πληρωμές λογαριασμών μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών ή μέσω πάγιας εντολής
  2. Value Plus. Με μηνιαία συνδρομή 5 ευρώ ή με ετήσια συνδρομή 55 ευρώ, έχετε δωρεάν τα εξής:

5 πληρωμές λογαριασμών το μήνα μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών ή μέσω πάγιας εντολής
2 εμβάσματα εσωτερικού προς άλλες τράπεζες έως 3.000 ευρώ μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών
1 εισερχόμενο έμβασμα εσωτερικού έως 3.000 ευρώ
1 πληρωμή πιστωτικής κάρτας εκδόσεως άλλης τράπεζας εσωτερικού μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών
3 αναλήψεις ανά έτος από ΑΤΜ άλλης τράπεζας εσωτερικού (Αφορά την προμήθεια της Εθνικής)
2 αναλήψεις/έτος από ΑΤΜ εξωτερικού, εφόσον το νόμισμα της συναλλαγής είναι σε ευρώ (Αφορά την προμήθεια της Εθνικής)

  1. e-Value. Με μηνιαία συνδρομή 2 ευρώ ή ετήσια συνδρομή 22 ευρώ, έχετε δωρεάν τα ακόλουθα:

5 πληρωμές λογαριασμών το μήνα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της τράπεζας ή μέσω πάγιας εντολής
1 εξερχόμενο έμβασμα εσωτερικού έως 3.000 ευρώ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της τράπεζας
1 εισερχόμενο έμβασμα εσωτερικού έως 3.000 ευρώ
1 πληρωμή πιστωτικής κάρτας εκδόσεως άλλης τράπεζας εσωτερικού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της τράπεζας
Η Eurobank προσφέρει τα πακέτα My Advantage με κόστος από 2 έως 10 ευρώ το μήνα:

  1. My Silver Advantage. Με μηνιαία συνδρομή 2 ευρώ έχετε δωρεάν τα εξής:
    – 2 πληρωμές λογαριασμών online, σε ΑΤΜ ή σε ΚΑΣ
    – 1 μεταφορά χρημάτων online σε ευρώ, σε τράπεζα εντός Ελλάδας
    – 1 εισερχόμενο έμβασμα σε ευρώ, από τράπεζα εντός Ελλάδας
    – 3 πάγιες εντολές για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών
  2. My Gold Advantage. Με μηνιαία συνδρομή 5 ευρώ έχετε δωρεάν τα εξής:
    – 3 πληρωμές λογαριασμών online, σε ΑΤΜ ή σε ΚΑΣ
    – 3 μεταφορές χρημάτων online σε τράπεζα εντός Ελλάδας
    – 1 εισερχόμενο έμβασμα σε ευρώ, από τράπεζα εντός Ελλάδας
    – 1 πιστωτική κάρτα χωρίς ετήσια συνδρομή
  3. My Platinum Advantage. Με μηνιαία συνδρομή 10 ευρώ, έχετε δωρεάν τα εξής:
    – 5 πληρωμές λογαριασμών online, σε ΑΤΜ ή σε ΚΑΣ
    – 5 μεταφορές χρημάτων online σε ευρώ, σε τράπεζα εντός Ελλάδας
    – 1 εισερχόμενο έμβασμα σε ευρώ, από τράπεζα εντός Ελλάδας
    – 1 πιστωτική κάρτα χωρίς ετήσια συνδρομή

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει το πακέτο πληρωμών εξόφΛΥΣΗ.

– Με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ εκτελείτε έως 50 συναλλαγές πληρωμής λογαριασμών ετησίως μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών.

– Με ετήσια συνδρομή 25 ευρώ μπορείτε να εκτελείτε τον ίδιο αριθμό συναλλαγών είτε στο e-banking ή σε καταστήματα της τράπεζας, ανάλογα με το τι σας εξυπηρετεί.

Η υπηρεσία αφορά πληρωμές προς όλους τους οργανισμούς ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών και ιδιωτικών ασφαλειών, με ή χωρίς πάγια εντολή.

Alpha Bank

Με το myAlpha Benefit εξοικονομείτε κάθε μήνα από έξοδα για πληρωμές λογαριασμών, μεταφορές χρημάτων και αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Αντί να χρεώνεστε για κάθε συναλλαγή χωριστά, με μια μηνιαία συνδρομή 2€ εξασφαλίζετε πρόγραμμα με δωρεάν συναλλαγές από το myAlpha Web και το myAlpha Mobile.

Πηγή: xristika.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ Μάρκετ: Πώς θα εξοικονομήσετε μέχρι και 390€ τον χρόνο. Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από 450€. Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσλαμβάνουν