ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις.
Η προτεραιότητα στα φθηνά στεγαστικά δάνεια έως 150.000€. Θέσεις σε Παπαστράτος, Coca-Cola, INTERSPORT

Οι δύο πρώτες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για το 2023 προβλέπουν μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στα Επιμελητήρια όλης της χώρας.

Θέμα χρόνου είναι η αποστολή της νέας προκήρυξης του ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο, που προβλέπει μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στα Επιμελητήρια όλης της χώρας.

Όσον αφορά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ προβλέπει την πρόσληψη 52 ατόμων μέσω των «κλασικών» διαδικασιών ΑΣΕΠ (με σειρά προτεραιότητας). Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προκήρυξη θα μπορούν να λάβουν μέρος απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Παράλληλα, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται ακόμα μία προκήρυξη, που προβλέπει 72 μόνιμες προσλήψεις, και με απολυτήριο Γυμνασίου, στα Επιμελητήρια όλης της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προκήρυξη για τα Επιμελητήριά θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κατανομή των 72 θέσεων στα Επιμελητήρια της χώρας έχει ως εξής:

  • 2 θέσεις ΠΕ και ΔΕ στο Επιμελητήριο Ημαθίας
  • 4 θέσεις ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
  • 64 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
  • 1 θέση ΔΕ στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων
  • 1 θέση ΠΕ στο Επιμελητήριο Σερρών 

Οι θέσεις για τα επιμελητήρια έχουν καθοριστεί και μένει μόνο η τελική έγκριση από τους φορείς για να πάρει το δρόμο της η προκήρυξη για το Εθνικό Τυπογραφείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ θα εκκινήσει τη διαδικασία για τις νέες προκηρύξεις του 2023 προς το τέλος του μήνα, όπου θα τελειώσουν οι αιτήσεις στις δύο προκηρύξεις που κουβαλάει το ΑΣΕΠ από το προηγούμενο έτος.

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις.
Η προτεραιότητα στα φθηνά στεγαστικά δάνεια έως 150.000€. Θέσεις σε Παπαστράτος, Coca-Cola, INTERSPORT