ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 30.000 νέες θέσεις. Δημόσιο: Χιλιάδες προσλήψεις με απολυτήριο γυμνασίου, λυκείου. Θέσεις σε ΚΑΥΚΑΣ, Würth, Emirates, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ

Περισσότεροι από 10.000 νέοι έχουν υποβάλει αίτηση για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων που χορηγείται για πρώτη φορά δωρεάν μέσω της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Αίτηση για την κάρτα μπορούν να υποβάλουν άνεργοι ηλικίας έως 30 ετών, μαθητές  Επαγγελματικών Σχολών και σπουδαστές ηλικίας έως 30 ετών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://europeanyouthcard.gr/home/el/

Στην Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις στις προσφορές της ευρωπαϊκής κάρτας νέων.

Εως 50%

Οι νέοι που θα πάρουν την κάρτα κερδίζουν εκπτώσεις έως 50% στις μεταφορές, έως 15% για διαμονή σε ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικίαση αυτοκινήτων, έως 20% για εισιτήρια κινηματογράφου, θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων, έως 15% σε καταστήματα ρούχων, οπτικών, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, έως 25% σε καταστήματα εστίασης (διασκέδαση/φαγητό), έως 50% για άθληση (γυμναστήρια, κ.λπ.) και έως 20% σε τηλεφωνία και Ιnternet.

Η συνολική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στις 700.000€ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (europeanyouthcard.gr) βρίσκεται αναρτημένη η λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η κάρτα παραλαμβάνεται: α) σε 146 καταστήματα της Vodafone και β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη) και στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ Προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ).

Πηγή: eleftherostypos.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 30.000 νέες θέσεις. Δημόσιο: Χιλιάδες προσλήψεις με απολυτήριο γυμνασίου, λυκείου. Θέσεις σε ΚΑΥΚΑΣ, Würth, Emirates, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ