ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα Παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 420€ έξτρα. Επίδομα θέρμανσης έως 1.600€. ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για 80.000 δικαιούχους.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση πινάκων επιτυχόντων από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (ENER), η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα (CLIMA) και η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (ENV), μπορούν να προσλαμβάνουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (βαθμός AD 6). Η παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού αφορά τρεις τομείς. Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους κατά την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας και δεν θα είναι σε θέση να την τροποποιήσουν μετά την επικύρωση της αίτησής τους.

Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει: α) να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ, β) να έχουν εκπληρώσει τυχόν υποχρεώσεις τις οποίες υπέχουν βάσει της εθνικής νομοθεσίας περί στρατολογίας, γ) να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των σχετικών καθηκόντων. Οι υποψήφιοι/-ες στον παρόντα διαγωνισμό πρέπει να διαθέτουν άριστη γνώση (τουλάχιστον επίπεδο C1) τουλάχιστον μίας από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και ικανοποιητική γνώση (τουλάχιστον επίπεδο Β2) μιας διαφορετικής επίσημης γλώσσας της ΕΕ. Μία απ’ αυτές τις γλώσσες πρέπει να είναι η αγγλική γλώσσα. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα πρέπει να αποδείξουν το πλήρες φάσμα των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους — τόσο γενικών όσο και σχετικών με τον τομέα — στα αγγλικά.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο, η διοργάνωση των κύριων πτυχών της επιλογής — τόσο βάσει δοκιμασιών όσο και βάσει προσόντων — να γίνεται σε αυτή τη γλώσσα. Αυτό ισχύει για τον Αξιολογητή Ταλέντου, τις δοκιμασίες αξιολόγησης των γενικών ικανοτήτων (περιπτωσιολογική μελέτη και συνέντευξη ικανοτήτων βάσει κατάστασης), καθώς και για τη δοκιμασία αξιολόγησης των σχετικών με τον τομέα ικανοτήτων. Η χρήση μιας και μόνης γλώσσας αυξάνει, επίσης, την ομοιογένεια και, ως εκ τούτου, την ποιότητα της σύγκρισης των προσόντων των υποψηφίων. Ειδικότερα, επιτρέπει στην εξεταστική επιτροπή να αντιστοιχίζει μέλη της εξεταστικής επιτροπής σε δεδομένους υποψηφίους, ανεξάρτητα από τις γλωσσικές τους γνώσεις και χωρίς να καταφεύγει σε μεταφράσεις.

Αίτηση έως τις 22 Νοεμβρίου 2022

Για να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας, ο/η υποψήφιος/-α θα πρέπει να διαθέτει ατομικό λογαριασμό EPSO. Οι υποψήφιοι/-ες που δεν διαθέτουν ακόμη ατομικό λογαριασμό EPSO θα πρέπει να δημιουργήσουν. Μόνο ένας λογαριασμός μπορεί να δημιουργηθεί για όλες τις αιτήσεις του/της υποψηφίου/-ας στην EPSO. Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO (https://epso.europa.eu/el/ job-opportunities/open-for-application) έως τις: 22 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών. Η ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι υποψήφιοι/-ες μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας σε οποιαδήποτε από αυτές, με εξαίρεση την ενότητα «Αξιολογητής ταλέντου», η οποία πρέπει να συμπληρωθεί στην αγγλική γλώσσα. Επικυρώνοντας την αίτηση υποψηφιότητάς τους, οι υποψήφιοι/-ες δηλώνουν υπεύθυνα ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ενότητα «Όροι συμμετοχής». Μετά την επικύρωση της αίτησής τους, οι υποψήφιοι/-ες δεν μπορούν πλέον να κάνουν καμία αλλαγή. Αποτελεί δική τους ευθύνη να βεβαιωθούν ότι έχουν ολοκληρώσει και επικυρώσει την αίτησή τους εμπρόθεσμα.

Όλη η προκήρυξη εδώ

Πηγή: e-dimosio.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα Παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 420€ έξτρα. Επίδομα θέρμανσης έως 1.600€. ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για 80.000 δικαιούχους.