ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 300€ για τρόφιμα. Νέα επιταγή ακρίβειας, διπλό ΚΕΑ και αυξήσεις στις συντάξεις. 1.190 νέες θέσεις εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πρόκειται για την σημαντική προκήρυξη στη νεοσύστατη Δικαστική Αστυνομία.

Πρόκειται για την σημαντική προκήρυξη στη νεοσύστατη Δικαστική Αστυνομία, όπου τον Οκτώβριο οι υποψήφιοι για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο, θα έχουν στη διάθεσή τους 700 θέσεις, για τις οποίες γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ – ΤΕΙ και τα απολυτήρια Λυκείου – ΙΕΚ.

Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την ευρύτατη συμμετοχή των υποψηφίων, στην προκήρυξη που προετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προκύπτει ότι:

  • Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ, η προκήρυξη θα ορίζει τυπικό προσόν διορισμού το απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή τίτλο άλλου ισότιμου σχολείου (θα ισχύσει το άρθρο 17 του Π.Δ 50/2001)
  • Για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής (θα εφαρμοστεί το άρθρο 3 του Π.Δ 50/2001)

Το κύριο χαρακτηριστικό της επικείμενης προκήρυξης, είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός για τους τίτλους σπουδών. Παράλληλα, όσοι επιλέξουν τις 100 θέσεις για πολιτικό προσωπικό, δεν θα έχουν ούτε εκεί τους κόφτες της ηλικίας και του αναστήματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για όλες τις θέσεις – πολιτικού και ένστολου προσωπικού – απαιτείται, η γνώση χειρισμού Η/Υ και μιας ξένης γλώσσας.

Η προκήρυξη γίνεται χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, όταν θα έρθει η ώρα υποβολής των αιτήσεων, αυτό θα γίνει στις κατά τόπους γραμματείες των δικαστηρίων.

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 300€ για τρόφιμα. Νέα επιταγή ακρίβειας, διπλό ΚΕΑ και αυξήσεις στις συντάξεις. 1.190 νέες θέσεις εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις