ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κλειδώνει» το έκτακτο επίδομα για 200€. Voucher για την αγορά τροφίμων. 9 προγράμματα για 32.120 ανέργους

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την επιταγή ακρίβειας.

Το έκτακτο επίδομα την περίοδο των Χριστουγέννων, δηλαδή η επιταγή ακρίβειας φαίνεται πως γίνεται food pass και μάλιστα, για ένα εκατ. δικαιούχους. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ποσά θα φτάσουν έως τα 300 ευρώ.

Όπως ήδη γνωρίζαμε η επιταγή ακρίβειας είχε συγκεκριμένους δικαιούχους. Δόθηκε τα προηγούμενα Χριστούγεννα και το Πάσχα που μας πέρασε στους πιο ευάλωτους. Η πρώτη πληρωμή έγινε τα Χριστούγεννα του 2021 και το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων έφτανε τα 250 ευρώ.

Στη συνέχεια έγινε νέα πληρωμή το Πάσχα, στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους με το ποσό να «ψαλιδίζεται» στα 200 ευρώ.

Εφόσον επαληθευτεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η επιταγή ακρίβειας θα πάρει την μορφή food pass και τα χρήματα θα φτάσουν 300 ευρώ, δηλαδή αυξημένα κατά 100 ευρώ.

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται

Ο αυξημένος δημοσιονομικός χώρος έχει δημιουργήσει μία βάση για έξτρα παροχές στους πολίτες. Μία από αυτές θα είναι το συγκεκριμένο έκτακτο επίδομα. Το ερώτημα που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η επιταγή ακρίβειας και το food pass αποτελούν δύο αυτοτελή επιδόματα με διαφορετικούς δικαιούχους.

Με λίγα λόγια αν θα μιλάμε για έκτακτα επιδόματα ύψους 500 ευρώ (επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ και food pass 300 ευρώ). Δεδομένων το συνθηκών και γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση των ποσών για το επίδομα θέρμανσης, τις διάφορες φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και τον τρίτο κύκλο του fuel pass είναι πιθανότερο να προκριθεί η μία ή η άλλη λύση.

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κλειδώνει» το έκτακτο επίδομα για 200€. Voucher για την αγορά τροφίμων. 9 προγράμματα για 32.120 ανέργους