Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, συνολικά 120 ατόμων, για την εκτέλεση του έργου: «Εκτέλεση σωστικών ανασκαφών σε αρχαιολογικούς χώρους εντός ορίου λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ Α.Ε. στην τοπική κοινότητα Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας».

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) και χρονικό διάστημα τεσσεράμισι ή πέντε μηνών, αναλόγως της ειδικότητας.

Οι ειδικότητες

Οι ειδικότητες που ζητούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης είναι οι εξής:

  • ΠΕ Αρχαιολόγων – 20 θέσεις
  • ΥΕ Εργατών – 100 θέσεις

Ειδικά προσόντα πρόσληψης

Τα ειδικά προσόντα πρόσληψης ανά ειδικότητα είναι τα εξής:

ΠΕ Αρχαιολόγων

  • Πτυχίο Ιστορίας – Αρχαιολογίας με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και την Ιστορία Τέχνης ή Αρχαιολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ
  • Άριστη γνώση της αγγλικής, ή γαλλικής, ή γερμανικής, ή ιταλικής γλώσσας
  • Αποδεδειγμένη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου – Αποδεδειγμένη Εμπειρία (τουλάχιστον εξάμηνη) συναφή με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και τη φύση του έργου (αφορά το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων)
  • Μόνο στην περίπτωση που δε συμμετέχουν υποψήφιοι, οι οποίοι διαθέτουν το προσόν της άριστης γνώσης ξένης γλώσσας, μπορούν να συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης και υποψήφιοι και με πολύ καλή γνώση ή ακόμη και καλή γνώση ξένης γλώσσας.

ΥΕ Εργατών

  • Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής
  • Αποδεδειγμένη Εμπειρία (τουλάχιστον εξάμηνη) συναφή με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και τη φύση του έργου (αφορά το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων)