ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι και πότε θα πάρουν τα 200 ευρώ. Θέσεις σε Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΔΕΔΔΗΕ, ALUMIL, ΔΕΗ, LIDL, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 822 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να διεκδικήσουν μία από τις 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ έως και τη Δευτέρα, 4 Απριλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:  ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Τελωνειακών, ΠΕ Τελωνειακών Πτυχίο Στατιστικής, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Δημοσιονομικών, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Τελωνειακών και ΔΕ Τελωνειακών.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν Αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 1Γ/2022, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π., στη διαδρομή: «Πολίτες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες». Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π., δεν απαιτείται επανεγγραφή. Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού καθορίζει τις ορθές απαντήσεις και η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται και με χρήση των μέσων της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Τα εξεταστέα μαθήματα, με εξαίρεση το μάθημα Λεκτικές Δεξιότητες-Κατανόηση Κειμένων που είναι κοινό για όλες τις Ομάδες Μαθημάτων, η ύλη τους και οι συντελεστές βαρύτητας τους είναι διαφορετικά για κάθε ομάδα μαθημάτων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του αντικείμενου που έχει η κάθε θέση. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως, με ανακοινώσεις του Α.Σ.Ε.Π.. Τα θέματα θα μεταδοθούν ταυτόχρονα στα εξεταστικά κέντρα με το σύστημα Vertical Blanking Internal (V.B.I.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο και ασφαλές μέσο.

Πότε θα γίνει η γραπτή εξέταση

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι επιλέγουν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες θέλουν να διαγωνιστούν και αναγράφουν τα πρόσθετα προσόντα που έχουν και μοριοδοτούνται από την προκήρυξη (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας). Σε δεύτερο χρόνο οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα που έχουν επικαλεστεί στην ηλεκτρονική τους αίτηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο γραπτός διαγωνισμός όπου θα διεξαχθεί σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει αργότερα το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ο διαγωνισμός θα διεξαγόταν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τελικά στο διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου του 2022. Σε κάθε περίπτωση το ΑΣΕΠ έχει λόγους να θέλει να «τρέξει» να προλάβει να διεξαχθεί ο διαγωνισμός πριν από τις 15 Οκτωβρίου για να μην συμπέσει με τον μεγάλο Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου. Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν σε τρία μαθήματα ή τέσσερα μαθήματα αναλόγως της ειδικότητας για την οποία διαγωνίζονται.

Δείτε την προκήρυξη εδώ

Πηγή: e-dimosio.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι και πότε θα πάρουν τα 200 ευρώ. Θέσεις σε Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΔΕΔΔΗΕ, ALUMIL, ΔΕΗ, LIDL, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ