Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά την επιτυχή γέννα της πρώτης, η δεύτερη έγκυος που εμφανιζόταν στις εικόνες που συγκλόνισαν τον κόσμο μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Μαριούπολη, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι εικόνες των εγκύων που μεταφέρονταν από το νοσοκομείο πάνω σε φορεία έχουν προκαλέσει την οργή και την θλίψη όλου του κόσμου. Στον απόηχο των βομβαρδισμών, έγινε προσπάθεια για την έγκυο γυναίκα να φέρει στη ζωή το έμβρυο, ωστόσο τόσο η ίδια όσο και το μωρό απεβίωσαν. Πρόκειται για ακόμα δύο θύματα του αιματηρού πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά την απομάκρυνσή της από το βομβαρδισμένο κτίριο, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή. Οι γιατροί έφεραν στον κόσμο το μωρό με καισαρική τομή, αλλά δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα. Πέθαναν και οι δύο»», ανέφεραν οι γιατροί της το Σάββατο.

Οι γιατροί δεν πρόλαβαν καν να μάθουν το όνομα της γυναίκας, προτού έρθουν ο σύζυγος και ο πατέρας της να πάρουν το άψυχο σώμα της, αναφέρει το Associated Press. (πηγή: eleftherostypos.gr) Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Δύο νέα επιδόματα – «μπόνους» 300 και 200€. Επίδομα ακρίβειας: Οι δύο τρόποι που θα δοθεί. Νέες θέσεις εργασίας