Germany

Εκπαίδευση και εργασία στη Γερμανία, στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών προσφέρει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Your first Eures Job» σε νέους από 18 έως 30 ετών.

Το πρόγραμμα υλοποιούν ο σύλλογος «Verein fur Internationale Jugendarbeit» (Σύλλογος για τη διεθνή απασχόληση νέων), σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Berufsforderungswerk der Bauindustrie NRW e.V.(DE)» και την εταιρεία «TALENTBRUCKE GmbH& Co.KG (DE».

Οι εκπαιδευόμενοι στον γερμανικό κατασκευαστικό κλάδο λαμβάνουν μισθό 690 ευρώ τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσης, 1.060 τον δεύτερο και 1.339 τον τρίτο, ενώ η προηγούμενη εμπειρία συνεκτιμάται χωρίς να αποτελεί απαραίτητο προσόν.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα γλωσσομάθειας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα μεταβούν στη Γερμανία σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στο Kreppen για τους τέσσερις πρώτους μήνες.

Για τη μετακίνηση των υποψηφίων θα δοθεί μια χρηματική επιδότηση που θα καλύπτει τα μεταφορικά έξοδά τους, ενώ παρέχεται βοήθεια και στην εύρεση κατοικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310272528 και να αποστέλλουν το βιογραφικό τους (σε μορφή Europass) στα chasioti@vij-stuttgart.de και vatti@vij-stuttgart.de

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις