Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη:

Τις επόμενες νομικές κινήσεις της εξετάζει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία την Πρωτοχρονιά είχε καταγγείλει ότι βιάστηκε στη σουίτα 602 πεντάστερου ξενοδοχείου της δυτικής Θεσσαλονίκης μετά από συμμετοχή της σε ρεβεγιόν. Χθες, ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος παρέδωσε στα χέρια της Ε’ τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα τόσο των εξετάσεων που έγιναν στο ΑΠΘ όσο και εκείνων που διενεργήθηκαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας. Από διαρροές έγινε γνωστό ότι στα δείγματα που εξετάστηκαν δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ η παρουσία αλκοόλης ήταν «ελάχιστη και άνευ σημασίας».

Δικαστική εξέλιξη

Οπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη εξέλιξη δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τους ισχυρισμούς της 24χρονης. Τα αποτελέσματα θεωρούνταν εξαιρετικά σημαντικά για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς αν εντοπίζονταν ίχνη ουσιών ή ναρκωτικών, τότε το κατηγορητήριο σε βάρος του 27χρονου θα μπορούσε να μετατραπεί σε βιασμό. Ομως, τα αρνητικά -σε ό,τι αφορά την παρουσία ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλης- αποτελέσματα αναμένεται να διατηρήσουν το κατηγορητήριο, το οποίο είναι: «τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας». Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος δεν έχει αρνηθεί ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 24χρονη, αλλά ισχυρίζεται ότι η πράξη έγινε με τη συναίνεσή της.

Επόμενα βήματα

Μία πρόγευση των επόμενων κινήσεων της 24χρονης έδωσε ο τεχνικός σύμβουλός της, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το προβληματικό σημείο στη συγκεκριμένη εξέταση έγκειται στο ότι φάρμακα και ουσίες εξαλείφονται από τα ούρα μετά από 12 ώρες, ενώ, όπως τόνισε, το δείγμα λήφθηκε μετά το πέρας του συγκεκριμένου διαστήματος. Ετσι, η πλευρά της 24χρονης θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων. Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα. «Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και το μεταβολισμό. Είναι αναξιόπιστο νούμερο. Δεν το λαμβάνουμε υπόψη μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», ισχυρίστηκε.

Δείτε επίσης: ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 362 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους. ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επίδομα 211,77 ευρώ

Πλασματική εικόνα

Υποστήριξε ότι τα νούμερα είναι πλασματικά. «Δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού καθαρίζει μετά από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία», ανέφερε, αν και μέχρι πρόσφατα η πλευρά της 24χρονης δεν είχε εκφράσει ιδιαίτερες ανησυχίες για χρονική καθυστέρηση στη λήψη των δειγμάτων, παρά μόνο για αργοπορία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η απάντηση της 24χρονης

Όπως ισχυρίζεται η 24χρονη «εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το νοσοκομείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι »κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο» και έπειτα έδωσε την εντολή.

» Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή »δώσε τα ούρα»». Δείτε επίσης: ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 362 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους. ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επίδομα 211,77 ευρώ