Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Τριπλό επίδομα σε άνεργους. Ξεκινάει η κοινωφελής εργασία για 25.000 προσλήψεις σε δήμους

ΑΣΕΠ: Τρεις μεγάλες προκηρύξεις με συνολικά 2.300 μόνιμες θέσεις θα βγουν στον «αέρα» μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις το επόμενο διάστημα προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο Δημόσιο. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Ειδικότερα πρόκειται:

Α) Για την προκήρυξη 12K/2021 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν μίας (101) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ. (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του χρόνου και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Πίνακας Θέσεων

Β) Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και η μεγάλη προκήρυξη με τις 1.477 μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ (δήμους και Περιφέρειες).

Οι θέσεις της προκήρυξης στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ΠΕ και ΤΕ, όμως υπάρχουν και κάποιες, λίγες, ΔΕ και ΥΕ.

Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι περισσότερες αφορούν μηχανικούς, διοικητικού-οικονομικού, οικονομολόγους, λογιστές, πληροφορικής, αλλά και υγειονομικούς όπως ιατρούς εργασίας, επισκέπτες; υγείας, επόπτες υγείας, νοσηλευτές και κτηνιάτρους.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις ανά ΟΤΑ και ειδικότητα εδώ

Γ) Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη 1Γ/2021 του ΑΣΕΠ, η οποία αφορά την κάλυψη 822 μόνιμων θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στην ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα προκήρυξη για την ενισχύσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με μόνιμο προσωπικό, αφορά τις ειδικότητες

  • ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής
  • ΠΕ Εφοριακών
  • ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Τελωνιακών
  • ΠΕ Δημοσιονομικών

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ Εφοριακών (με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με:

  • Την εφαρμογή της Φορολογικής νομοθεσίας.
  • Την εκτέλεση των προβλεπόμενων και απαραίτητων εργασιών σχετικά με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης σε θέματα φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, φορολογίας επί της κατοχής ακίνητης περιουσίας και Περιουσιολογίου.
  • Τη βεβαίωση οφειλών.
  • Την παροχή κατευθύνσεων-οδηγιών στους φορολογουμένους σε θέματα φορολογικής συμμόρφωσης.

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών (με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με:

  • Την τήρηση της Τελωνειακής νομοθεσίας.
  • Τον καθολικό /δειγματοληπτικό έλεγχο διακινουμένων προσώπων και αγαθών και επαλήθευση των δηλωθέντων στοιχείων.
  • Την ορθή δασμολογική κατάταξη και τον καθορισμό δασμολογητέας αξίας των εμπορευμάτων.
  • Τη βεβαίωση των δασμοφορολογικών και λοιπών επιβαρύνσεων και τη βεβαίωση οφειλών μετά από έλεγχο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr περίπου 75 με 80 θέσεις από τις 822 της προκήρυξης αριθμός θα καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Πηγή: aftodioikisi.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Τριπλό επίδομα σε άνεργους. Ξεκινάει η κοινωφελής εργασία για 25.000 προσλήψεις σε δήμους