Μειώνεται κατά 10% ο συντελεστής τέλους κινητής τηλεφωνίας και του τέλους καρτοκινητής από 1η/1/2022, ενώ καταργούνται τα τέλη κινητής για τους έως 29 ετών. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Kοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το πάρουν. ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα μακροχρόνια ανέργων

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος κινητής είχε επιβληθεί για πρώτη φορά το 2009, υπολογίζεται έως και σήμερα προ του ΦΠΑ και ανέρχεται σε 12% για χρεώσεις έως 50 ευρώ, σε 15% για χρεώσεις από 50,01 μέχρι και 100 ευρώ, σε 18% για χρεώσεις από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ και σε 20% για χρεώσεις από 150 ευρώ και άνω.

Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις:

Μειώνεται το επιβαλλόμενο, υπέρ του Δημοσίου, τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, υπολογιζόμενο προ του ΦΠΑ, σε 10% επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης, αντί της ισχύουσας κλίμακας 12%-20%.

Μειώνεται το επιβαλλόμενο, υπέρ του Δημοσίου, τέλος συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας, σε 10% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας των καρτοκινητών τηλεφώνων, αντί του ισχύοντος ποσοστού 12%. Το τέλος αυτό υπολογίζεται επί της αξίας του παρεχόμενου χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο αυτός χορηγείται, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Kοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το πάρουν. ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα μακροχρόνια ανέργων