Young successful happy smiling business woman on laptop

Δείτε επίσης: Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Ανοίγει η πλατφόρμα για 25.000 προσλήψεις. ΑΣΕΠ: 2.000 προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου στο Δημόσιο

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η παραδοσιακή πρακτική αποστολής βιογραφικού σιγά σιγά καταργείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο εκσυγχρονισμός φέρνει στο προσκήνιο τα βίντεο – βιογραφικά μέσω tik tok. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Πολλοί εργοδότες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού άρχισαν να προσλαμβάνουν άτομα μέσω του Tik Tok.

Όσοι ψάχνουν για δουλειά, υποβάλλουν ένα βίντεο με #TikTokResume στην ιστοσελίδα TikTokresumes.com για να δείξουν τις δεξιότητές τους, όπως στο παρελθόν γινόταν σε μια συνοδευτική επιστολή.

Στο βίντεο περιλαμβάνουν στοιχεία επικοινωνίας και αν θέλουν το προφίλ τους στο LinkedIn.

Οι εργοδότες ελέγχουν τα βίντεο, τα οποία πρέπει να είναι δημόσια και προγραμματίζουν συνεντεύξεις με τους αιτούντες που τους ενδιαφέρουν.

Τα βίντεο – βιογραφικά είναι μία προσπάθεια για να βοηθήσουν τους νέους να βρουν μια δουλειά που να τους πληρώνει ικανοποιητικά σύμφωνα με την διευθύντρια  μάρκετινγκ της TikTok και δημιουργό του προγράμματος Κέιλα Ντίξον.

Ωστόσο τα βιογραφικά αυτά έχουν επίσης προκαλέσει ανησυχίες.

Η μορφή τους αφαιρεί την ανωνυμία, επιτρέποντας στους εργοδότες να αποκλείουν υποψηφίους με βάση τη συμπεριφορά ή την εξωτερική τους εμφάνιση.

Μεγάλο μέρος της δικτύωσης εξαρτάται επίσης από την συγκέντρωση προβολών, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο για όσους δεν είναι έμπειροι στη δημιουργία περιεχομένου.

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Ανοίγει η πλατφόρμα για 25.000 προσλήψεις. ΑΣΕΠ: 2.000 προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου στο Δημόσιο