Δείτε επίσης: Αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου. Προσλήψεις σε ΟΑΕΔ, ΚΕΠ, Δήμους, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Φυλακές, Εταιρείες

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υγειονομικών έχει ήδη εμβολιαστεί σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ αλλά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο news4health.gr. Οι περισσότεροι υγειονομικοί δηλαδή με τη θέλησή τους έχουν κάνει τα σωτήρια τσιμπήματα τα οποία σήμερα όσοι απομένουν καλούνται να τα κάνουν υποχρεωτικά. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις απόψεις της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχαήλ Γιαννακός, τονίζοντας ότι οι υγειονομικοί στοχοποιούνται από την κυβέρνηση χωρίς λόγο. Όπως αναφέρει ο ίδιος, σήμερα υπάρχει αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό μετά την εξειδίκευση των μέτρων από την κυβέρνηση.

«H αναταραχή αυτή υπάρχει όχι γιατί είναι κανείς αρνητής του εμβολίου, αλλά επειδή θεωρούμε ότι μας στοχοποιεί η κυβέρνηση άνευ λόγου και αιτίας και χωρίς κανένα επιδημιολογικό κριτήριο» είπε ο Μιχαήλ Γιαννακός.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος: «Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει νοσοκομειακή διασπορά του ιού, ούτε μικρή ή μεγάλη εστία στο υγειονομικό προσωπικό καθότι τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και ταυτόχρονα στον εμβολιασμό συμμετείχαμε σε ποσοστό 90% αν συνυπολογίσει κανείς τους έχοντες φυσική ανοσία, και τους έχοντες κλείσει ραντεβού για εμβόλιο και περιμένουν είτε την πρώτη είτε την δεύτερη δόση».

Δίνεται η λάθος εικόνα στους πολίτες για τους υγειονομικούς
Όπως έχει ήδη υπογραμμίσει ο κ. Γιαννάκος η απόφαση αυτή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γίνεται για λόγους εντυπώσεων και επειδή δεν έχει προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στους πολίτες. Όπως τόνισε «η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί στους πολίτες αρνητικά αντανακλαστικά όταν βλέπουν ότι το υγειονομικό προσωπικό να εξαναγκάζεται να εμβολιαστεί με αυτό τον τρόπο ενώ επί της ουσίας το έχουν κάνει όλοι επειδή το θέλουν».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο παύουν οι υγειονομικοί να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον λαό καθώς βγαίνει η εικόνα προς τα έξω ότι εξαναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο και αυτό είναι λάθος.

Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι οι υγειονομικοί προσκαλούν τον λαό και τους πολίτες να κάνουν τον εμβόλιο για το καλό τους και ότι και οι ίδιοι με τη θέλησή τους έχουν κάνει το εμβόλιο προτού η κυβέρνηση πάρει αυτή την απόφαση.

«Μέχρι το τέλος του Αυγούστου βλέποντας την πορεία των εμβολιασμών το υγειονομικό προσωπικό θα έχει εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις απόψεις της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί θα αναστατώσει την λειτουργία της Δημόσιας Υγείας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν πολλοί αγανακτισμένοι συνάδελφοι που εμβολιάστηκαν που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Όπως είπε θεωρούν ότι μας κουνάνε το δάχτυλο εκεί που μας χειροκροτούσαν.

Δεν μας δίνουν το επίδομα, δεν προχωρούν στην ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και παρόλο που εμβολιαστήκαμε πάλι μας στοχοποιούν εν αντιθέσει με άλλες κοινωνικές ομάδες όπως οι ιερείς οι οποίοι συμμετείχαν κατά 25% στον εμβολιασμό και κηρύττουν από τον άμβωνα να μη εμβολιάζεται ο κόσμος και δεν τηρούν τα μέτρα. Εκεί για λόγους πολιτικούς κόστους δεν κάνουν τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε στο news4health ότι περιμένει από την Πολιτεία να διορθώσει τα εξής από εδώ και πέρα:

Να λυθούν οι παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση και να υπολογίζει περισσότερο το υγειονομικό προσωπικό και αιτήματά μας.

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου. Προσλήψεις σε ΟΑΕΔ, ΚΕΠ, Δήμους, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, Φυλακές, Εταιρείες