Σήμερα θα γίνει γνωστό πως θα γίνεται η διανομή των self test στους δικαιούχους της πρωτεύουσας. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλείται σήμερα να πάρει τις τελικές αποφάσεις, με το Δ.Σ. να συνεδριάζει στις 14:00.

Ο Σύλλογος στις 14 Ιουνίου είχε αποφασίσει τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου, χωρίς περαιτέρω παράταση. Η απόφαση αυτή βασίστηκε, όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση “στην αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμάνης”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινωνικό τιμολόγιο και επιδόματα: Παρελθόν για χιλιάδες δικαιούχους. ΕΛΤΑ: Όλες οι προσλήψεις για το εποχικό προσωπικό

Δύο δρόμοι

Σε περίπτωση που ο ΦΣΑ εμμείνει στη θέση του και σταματήσει τη διανομή, όπως λένε οι πληροφορίες, η απόφαση αυτή δεν θα είναι δεσμευτική για τα φαρμακεία της περιφέρειας.

Εντούτοις, σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δικαιούχων, το υπουργείο Υγείας, όπως έχει τονίσει, θα ενεργοποιήσει διαφορετικά κανάλια διανομής, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.

“Υπήρξε μία απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κατά πλειοψηφία μεγάλη, η οποία ήταν σαφής. Συνεχίζεται η διάθεση των self-tests. Για την Αττική, το έχουμε πει, εφόσον ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος συνεχίσει να αρνείται τη διανομή των self-tests, η Κυβέρνηση προφανώς και έχει εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης. Αλλά νομίζω ότι υπερισχύει η απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε ό,τι αφορά και την Αττική” διευκρίνισε ερωτηθείς σχετικά στη χθεσινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή: dikaiologitika.gr