Δείτε επίσης: 24.259 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Εκατοντάδες θέσεις στον Ιδιωτικό Τομέα

«Διευκολύνσεις» χαρακτήρισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι, ενώ σήμερα το πρωί ο Μάκης Βορίδης έδωσε είδηση «βόμβα» καθώς οι εμβολιασμένοι θα αποκλείονται από ενδεχόμενο νέων περιορισμών. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε εκπομπή στον Ant1, δήλωσε πώς οι εμβολιασμένοι θα αποκλείονται από τυχόν νέους περιορισμούς.

Χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης είπε: «Θα έχω εγώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις – περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους και επομένως εγώ επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου, θα μπορώ να πω ότι εγώ εξαιρούμαι από τους περιορισμούς αυτούς».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αυτό σχετίζεται με την σύμβαση εργασίας των εν λόγω εργαζόμενων, όπως συνέβη και με τα self test, που είναι υποχρεωτικό για να εργαστεί κάποιος και αν δεν κάνει θα πρέπει να πάρει άδεια ή να χάσει το μεροκάματο του».

Ενώ συμπλήρωσε πώς, «Μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού συμμετέχει στον εμβολιασμό. Προφανώς υπάρχει και μια μερίδα που εξακολουθούμε να προσπαθούμε να την πείσουμε. Όσο προχωρά ο εμβολιασμός και όσοι έχουν επιφυλάξεις βλέπουν τους εμβολιασμένους και όλα να είναι καλά, θα κάμπτονται και αυτοί», και τόνισε ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα βρει ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση όταν θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τους 18 έως 24, κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στον Ιούνιου.

Παράλληλα τα «μπόνους» των εμβολιασμένων πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, όπου και οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως ανακοίνωσε χθες και ο πρωθυπουργός, πρόκειται να θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ παραμένει το ερωτηματικό αν θα προκύψει ανάλογη υποχρέωση και για άλλες κατηγορίες όπως οι εκπαιδευτικοί.

Τα μπόνους των εμβολιασμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκτος από την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, οι εμβολιασμένοι πολύ πιθανόν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ σε νέα πιθανά lockdown θα είναι «ελεύθεροι».

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά εστιατόρια που θα μας πουν και θα τους δώσουμε το δικαίωμα να το κάνουν, ότι δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, ειδικά οι νέοι, δεν έχουν τα ίδια επίπεδα ελευθερίας όπως άλλοι εμβολιασμένοι πολίτες της ίδιας ηλικίας», τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του. Άρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας, είναι ο διπλανός μας. Είναι ο άλλος. Επομένως είναι πολύ εσφαλμένη αυτή η αντιμετώπιση και δεν νομίζω ότι υποστηρίζεται σοβαρά από συνταγματολόγους».

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε επίσης ότι η συζήτηση για τα κίνητρα και τα προνόμια των εμβολιασμών θα ανοίξει τέλος του μήνα, όταν και θα έχουν ανοίξει όλα τα εμβόλια για την πλειοψηφία των πολιτών.

«Συγκεκριμένη συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα δεν έχει γίνει σε λεπτομερή βαθμό. Τα κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις και στα θέματα δημόσιας υγείας τα λιγότερα self test».

Ωστόσο, όπως επισήμανε, το μεγαλύτερο κίνητρο για τον εμβολιασμό είναι η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας.

Εντός του καλοκαιριού το τείχος ανοσίας

Εντός του καλοκαιριού θα έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, το οποίο εξαρτάται από 2 παραμέτρους. Πρώτον, τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και δεύτερον τη συμμετοχή των πολιτών.

«Αυτές οι δυο παράμετροι θα καθορίσουν το τείχος ανοσίας. Μέσα καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί», τόνισε.

Δείτε τα σχετικά βίντεο εδώ.

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: 24.259 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Εκατοντάδες θέσεις στον Ιδιωτικό Τομέα