εργασια11w231 Στον αστερισμό των προσλήψεων τακτικού προσωπικού μπαίνουν η ΔΕΗ και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι δύο φορείς είναι έτοιμοι για τις διαδοχικές προκηρύξεις των νέων θέσεων. Θα προσληφθούν συνολικά 1.293 μόνιμοι υπάλληλοι. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ενισχυθεί με 692 μόνιμους υπαλλήλους, πέραν των 613, που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της κινητικότητας. Από τον συνολικό αριθμό των 692, οι 500 θα προκύψουν με νέους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Οι υπόλοιπες 192 θέσεις θα καλυφθούν από παλαιούς διαγωνισμούς. Η πρώτη προκήρυξη που θα εκδοθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να αφορά 39 γιατρούς διαφόρων ειδικεύσεων. Στους 500 νέους υπαλλήλους που θα επιλεγούν για να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις περιλαμβάνονται και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν δικαστές, διοικητικό προσωπικό και υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων. Πιο συγκεκριμένα:

Τρεις προκηρύξεις για τεχνίτες, οικονομολόγους και μηχανικούς σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς

Το ΑΣΕΠ περί τα τέλη Ιουνίου θα εκδώσει τρεις προκηρύξεις για τη ΔΕΗ, με τις οποίες θα προσληφθούν συνολικά 601 μόνιμοι υπάλληλοι, κυρίως στην περιφέρεια. Ο γενικός διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ Γιώργος Δαμάσκος, με δήλωσή του τονίζει: «Οι προκηρύξεις είναι έτοιμες και έως τις 15 Ιουνίου θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ για την έκδοσή τους». Ο κ. Δαμάσκος επισημαίνει επίσης: «Οι προκηρύξεις ξεπερνούν τις 500 σελίδες, δεδομένου ότι κάθε θέση απαιτεί ειδικά προσόντα, ενώ παράλληλα περιγράφεται το καθηκοντολόγιο των νέων υπαλλήλων». Η ΔΕΗ με τις νέες προκηρύξεις θα επιλέξει 580 τεχνικούς, τεχνίτες, μέσω επαγγελματικών σχολών (απόφοιτοι ΤΕΛ, Πολυκλαδικών), μηχανικούς και οικονομολόγους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα προσληφθούν 21 ειδικοί επιστήμονες. Βασικά κριτήρια επιλογής, πέραν του πτυχίου, είναι η πείρα και η εντοπιότητα, κυρίως για τα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές. Η καθυστέρηση στην έκδοση των προκηρύξεων οφείλεται στο γεγονός ότι το ΑΣΕΠ απαιτούσε αναλυτική περιγραφή των προσόντων και των καθηκόντων των νέων υπαλλήλων, αλλά και υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισμό των ποσοστών εντοπιότητας. Με την έκδοση αυτών των υπουργικών αποφάσεων ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ έδωσε το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων. Ο κύριος όγκος των νέων προσλήψεων αφορά τη Μακεδονία, κυρίως τη Δυτική, όπου βρίσκονται τα ορυχεία και οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί, την Πελοπόννησο και τα νησιά. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.asep.gr, όπως έγινε και με τους διαγωνισμούς για τους τελωνειακούς.

500 νέες προσλήψεις στα καταστήματα κράτησης

Με 500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης και υπαλλήλους διάφορων ειδικοτήτων θα ενισχυθούν το υπ. Δικαιοσύνης και οι εποπτευόμενοι φορείς του. Από το συνολικό αριθμό των 500 θέσεων η μερίδα του λέοντος αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς (300). Θα προσληφθούν υπάλληλοι των ειδικοτήτων του πίνακα. Η επιλογή των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών θα γίνει με μόρια και αθλητικές – ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν όρια ηλικίας (πιθανότατα έως 32 ετών) και όρια αναστήματος (για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι άνδρες 1,75 μ. και οι γυναίκες 1,65 μ., για το προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, οι άνδρες 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,60 μ.). Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση το βαθμό του τίτλου σπουδών και την εντοπιότητα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαμένουν μόνιμα ή για τουλάχιστον μία διετία σε περιοχές όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης θα κερδίσουν κρίσιμα μόρια για το διορισμό. Οι αθλητικές δοκιμασίες θα περιλαμβάνουν άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, δρόμο 100 μέτρων, δρόμο 1.000 μέτρων και ρίψη σφαίρας.

Πηγή: ΕΡΓΑΣΙΑ (5/6/2014)

[quote]Εργασία στη Θεσσαλονίκη – Επιλογές από Ίντερνετ[/quote]

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις