social-media2-edit

Ο 59χρονος Ολλανδός HansvanRiel βρέθηκε στην ανεργία όταν η εταιρεία του εξαγοράστηκε και απολύθηκε προσωπικό. Σήμερα, χάρη στο EURES, εργάζεται και ζει το «βουλγαρικό όνειρο».

Ο Hans πληροφορήθηκε την απόλυσή του τη χειρότερη στιγμή· δύο ημέρες πριν από τα 58α γενέθλιά του. Η αναζήτηση εργασίας στη συνέχεια απέβη άκαρπη. Ωστόσο, πάντοτε αισιόδοξος, δεν το έβαλε κάτω: μετά από μερικές συναντήσεις με τον σύμβουλο του EURES και εν συνεχεία ορισμένες συνεντεύξεις, έχει πλέον πλήρως προσαρμοστεί στη νέα του δουλειά στη Βουλγαρία.

Αφού έψαξε ανεπιτυχώς για δουλειά, ο Hans κλήθηκε να επικοινωνήσει με τον σύμβουλο του EURES Erdal Egin, ο οποίος του πρότεινε να απευθυνθεί στη βέλγικη εταιρεία Euroccor, ένα τηλεφωνικό κέντρο με έδρα τη Βουλγαρία.

Μετά την επικοινωνία του με το EURES η διαδικασία προχώρησε γρήγορα: λίγες εβδομάδες αργότερα ο Hans συναντήθηκε με τον Redhuan Haltout, τον προϊστάμενο προσλήψεων της Euroccor, σε έκθεση απασχόλησης στην Ολλανδία. Για την Euroccor, εάν ο υποψήφιος δείχνει ενδιαφέρον και μιλά πολύ καλά μία ή περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως ολλανδικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, δανικά ή νορβηγικά, η ηλικία δεν αποτελεί περιοριστικό παράγοντα. «Μπορείτε να βρείτε δουλειά, ακόμη και στα 60» βεβαιώνει ο Hans.

«Δεν είχα καμία αμφιβολία για την απόφασή μου να φύγω από την Ολλανδία. Αυτή ήταν η ευκαιρία μου να αρχίσω μια καινούργια ζωή» δηλώνει ο Hans. Μας μιλάει με ενθουσιασμό για το καινούργιο του σπίτι στην περιφέρεια της Σόφιας, το ότι βρίσκεται κοντά στις χιονοδρομικές πίστες, για το ότι θα έρθει σύντομα να τον συναντήσει η αρραβωνιαστικιά του. Μας μιλάει επίσης για τον γιό του, τον οποίο ενθαρρύνει να μάθει βουλγαρικά και να έρθει στη Βουλγαρία μετά το τέλος των σπουδών του.

«Είναι η πρώτη μου φορά στη Βουλγαρία και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γυρίσω στην Ολλανδία. Αισθάνομαι 10 χρόνια νεότερος. Ζω το όνειρό μου!» λέει ο Hans.

Στην ερώτηση σχετικά με τις συμβουλές που θα έδινε στους άλλους χρήστες της πύλης EURES, ο Van Riel απαντά: «Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Τι προτιμάτε: μια νέα πρόκληση ή να συνεχίσετε στην παρούσα κατάσταση. [Τότε], αφήστε το σπίτι σας και φύγετε!»

Πηγή : www.epixeiro.gr