Vrefonipiakous stathmous49

 

Από το δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ΑΜΕΑ και παιδιά πτωχών οικογενειών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για όσους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια τα οποία ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Για τα ΑΜΕΑ :

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά ΑΜΕΑ θα υλοποιηθεί το μήνα Αύγουστο – Σεπτέμβριο 2014 (τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου) και οι ενδιαφερόμενοι, δημότες ή κάτοικοι του Δήμου θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα:

– Βεβαίωση (ή ιατρική γνωμάτευση) του ποσοστού αναπηρίας του παιδιού.

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2013 των γονέων, όπου το εισόδημα δεν θα ξεπερνά το ποσό των 20.000 ευρώ.

-Δήλωση εάν απαιτείται συνοδός.

-Αποδεικτικό κατοικίας (όπως, φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΔΕΥΑΑΛ ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

-Βεβαίωση φοίτησης σε Ειδικό Σχολείο του Δήμου Αλεξάνδρειας (προαιρετικό έγγραφο – όπου απαιτηθεί από την επιτροπή)

Σε περίπτωση που δεν θα απορροφηθεί όλη η πίστωση, κατά προτεραιότητα από τα ΑΜΕΑ, το υπόλοιπο της πίστωσης θα διατεθεί για την φιλοξενία σε θερινή κατασκήνωση παιδιών οικονομικά αδυνάτων δημοτών. Να σημειωθεί εδώ ότι εάν κάποια οικογένεια διαθέτει δυο παιδιά ΑΜΕΑ τότε θα επιλεγούν και τα δυο.

Για τα παιδιά οικονομικά αδύνατων δημοτών

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων δημοτών θα υλοποιηθεί το μήνα Αύγουστο 2014 και αφορά παιδιά ηλικίας από 8 – 14 ετών και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω:

-Ιατρική γνωμάτευση του παιδιού

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-Κάρτα ανεργίας (προαιρετικό έγγραφο – όπου απαιτηθεί από την επιτροπή)

-Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2013 των γονέων, όπου το εισόδημα δεν θα ξεπερνά: Το ποσό των 10.000 ευρώ για ζευγάρι ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα τέκνο. Το ποσό των 12.000 ευρώ για ζευγάρι ή μονογονεϊκή οικογένεια με δυο τέκνα για την συμμετοχή με το πρόγραμμα του Δήμου μόνο του ενός παιδιού και το ποσό των 15.000 ευρώ για τις τρίτεκνες – πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω, για την συμμετοχή με το πρόγραμμα του Δήμου μόνο του ενός παιδιού.

Προτεραιότητα στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα έχουν:

-Τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών.

-Πολύτεκνοι. Τρίτεκνοι.

-Οικογένειες με δυο τέκνα.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια για την συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων, τότε θα διεξαχθεί κλήρωση.

Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Γραφείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου έως τις 11 Ιουνίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23333/50116.