Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: 782 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες. ΟΑΕΔ: 10.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με επιδότηση 2.520 ευρώ

Στο φουλ έχουν μπει οι «μηχανές» του ΑΣΕΠ για την έκδοση τεσσάρων προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού μέσα στην άνοιξη. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Αμεσα ο νέος διαγωνισμός για 240 μόνιμους 18 ειδικοτήτων

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η νέα προκήρυξη για 240 μόνιμες θέσεις στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου  στη Δράμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος διαγωνισμός βρισκεται ένα βήμα πριν την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο. Το αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει μόνιμες θέσεις για υποψηφίους 18 διαφορετικών ειδικοτήτων. Η διαδικασία για την επιλογή του νέου προσωπικού θα γίνει στα πρότυπα της 6Κ/2018. Το αρχικό σχέδιο που είχε διαβιβαστεί στο ΑΣΕΠ προέβλεπε την προκήρυξη 258 μονίμων θέσεων, ωστόσο οι 18 από αυτές θα διατεθούν για τις ειδικές κατηγορίες.

Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

  • ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις: οκτώ (7)
  • ΠΕ Ιατρών, θέσεις: τρεις (3)
  • ΠΕ Οδοντιάτρων, θέσεις: μία (1)
  • ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις: τρεις (3)
  • ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις: δύο (2)
  • ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: δύο (2)
  • ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις: τρεις (3)

 Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

  • ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, θέσεις: έξι (5)
  • ΤΕ Πληροφορικής, θέσεις: μία (1)
  • ΤΕ Μηχανικών, θέσεις: τρεις (3)
  • ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: τέσσερις (4)
  • ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις: έξι (5)

Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

  • ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, θέσεις: έξι (5)
  • ΔΕ Τεχνικού, θέσεις: τέσσερις (4)
  • ΔΕ Οδηγών, θέσεις: τρεις (3)
  • ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις: δύο (2)
  • ΔΕ Φύλαξης, θέσεις: εκατόν τρεις (96)
  • ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις: ενενήντα οκτώ (91)

Στη τελική ευθεία οι 782 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 782 μονίμων σε δήμους, Περιφέρειες και ΔΕΥΑ όλης της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ προγραμματίζει  να εκδώσει την προκήρυξη μέσα στην άνοιξη. Αναλυτικά θα γίνουν: α) επτακόσιες σαράντα οκτώ (748) προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους Δήμους και στις Περιφέρειες της Χώρας και β) τριάντα τέσσερις  (34) θέσεις δικηγόρων – νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής, σε Δήμους Περιφέρειες καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα αυτών. Ουσιαστικά «ανοίγει» ο δρόμος για την προκήρυξη ουρά της 3Κ/2018 η οποία έχει μπει στον πάγο για πολύ καιρό. Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό θα υπάρξουν δυο ξεχωριστές προκηρύξεις, μια για τις 748 θέσεις και δεύτερη για τις θέσεις των νομικών. Θα ζητηθούν ειδικότητες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Εγκυκλιος προς ΟΤΑ

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο εσωτερικών με εγκύκλιο που απέστειλε στους δήμους και Περιφέρειες, έθεσε προθεσμία, προκειμένου να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τις μόνιμες προσλήψεις, οι οποίες τους έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020 στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του 2021. Πρόκειται για την αριθμ. 12119/18.2.2021 Εγκύκλιο της Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, με τίτλο «Πρόσθετα προσόντα, επιβεβαίωση των θέσεων τακτικού προσωπικού των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021 και αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών». Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι από τις 748 θέσεις τακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις οποίες αναφέρεται η συγκεκριμένη Εγκύκλιος, ένα μέρος τους θα παρακρατηθεί με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, προκειμένου να πληρωθούν από προστατευόμενα άτομα, με βάση την παρ.1 του αρ.3 του ν.2643/1998 ως ισχύει, και άρα οι εν λόγω θέσεις δεν θα συμπεριληφθούν στον Πίνακα που θα στείλει το Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ για την έκδοση της Προκήρυξης.

2 νέες προκηρύξεις για 186 μόνιμες θέσεις στον ΕΦΚΑ

Αιτημα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού υπέβαλλε ο ΕΦΚΑ για την κάλυψη των αναγκών του φορέα. Θα καλυφθούν συνολικά 186 θέσεις τακτικού προσωπικού μέσω 2 διαγωνισμών. Τις δύο νέες προκηρύξεις θα εκδώσει άμεσα το ΑΣΕΠ. Η πρωτη προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη 100 μονίμων ενώ η δεύτερη την πρόσληψη 86 μονίμων. Το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δημοσιοποιήσει στο ΦΕΚ τις θέσεις που θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του ν.2643/1998. Από τον συνολικό αριθμό των 100 θέσεων οι επτά θα διατεθούν για τα προστατευόμενα και οι υπόλοιποι 93 θα γίνουν προκήρυξη μονίμων. Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων: Άτομα με ειδικές ανάγκες (2 θέσεις), Πολύτεκνοι (1 θέση), Εθνική Αντίσταση (1 θέση), Έμμεση ΑΜΕΑ(1 θέση) και Τρίτεκνοι (2 θέσεις). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικότητες που θα ζητηθούν αφορά πτυχιούχους Πληροφορικής και Διοικητικούς.

Μέσω της δεύτερης προκήρυξης θα επιλεγούν 86 μόνιμοι. Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πάνος Τσακλόγλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις νέες προσλήψεις. Σχετικά με το ζήτημα της ενίσχυσης του e-ΕΦΚΑ με ανθρώπινο δυναμικό, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2020, εγκρίθηκαν προς πρόσληψη μέσω του ΑΣΕΠ για τον e-ΕΦΚΑ (τέως ΕΦΚΑ και τέως ΕΤΕΑΕΠ) συνολικά 86 θέσεις τακτικού προσωπικού. Επιπλέον, για τον ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2021, εγκρίθηκε η διαδικασία πρόσληψης επιπλέον 100 υπαλλήλων με διαδικασίες ΑΣΕΠ για την κάλυψη των αναγκών του Φορέα. «Σε αυτές τις 186 προσλήψεις έρχονται να προστεθούν και τα επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστής Τσακλόγλου.

Πηγή: e-dimosio.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: 782 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες. ΟΑΕΔ: 10.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με επιδότηση 2.520 ευρώ