Δείτε επίσης: Έκτακτα επιδόματα 700 και 400 ευρώ: Ποιοι τα δικαιούνται. ΑΣΕΠ: Δυο προκηρύξεις για μόνιμες και εποχικές προσλήψεις

«Δύσκολο το να ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης τα Χριστούγεννα» δήλωσε, την Τετάρτη (18/11), ο Στέλιος Πέτσας δίνοντας στοιχεία του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Σε γρίφο για δύσκολους λύτες εξελίσσεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και, κυρίως, των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης, αφού το δεύτερο εθνικό lockdown είναι ήδη σε εφαρμογή.

Ημερομηνία-κλειδί η 1η Δεκεμβρίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ενημέρωσε για το κυβερνητικό σχέδιο περί επαναλειτουργίας της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα (16/11):

«Η επιστημονική πρόταση της επιτροπής επιδημιολόγων ήταν για τρεις βδομάδες, τρεις εβδομάδες εφαρμόζουμε. Εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση».

Όπως σημείωσε, το σχέδιο για το εκ νέου άνοιγμα της αγοράς βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης όταν έγινε επανεκκίνηση με τη λειτουργία των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά ακολούθησε το λιανεμπόριο, δύο εβδομάδες αργότερα άρχισε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες οι εσωτερικοί χώροι.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Πέτσας: Καφέ και εστιατόρια ξανά ανοιχτά με κανόνες και ωράριο πριν από τα Χριστούγεννα

Ο Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε, την Τετάρτη (18/11), πως «τα εστιατόρια και τα καφέ είναι στον σχεδιασμό μας να ανοίξουν τα Χριστούγεννα με κανόνες και ωράριο».

Συγκεκριμένα, ο Πέτσας ανέφερε στον ΣΚΑΪ το εξής:

«Τα σχολεία έχουν ένα χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο “κύμα” των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν, καθώς και το λιανεμπόριο που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι προς το τέλος. Αν αυτό είναι σταδιακό και πόσο θα μεσολαβεί από τη μια φάση στην άλλη, θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

Χριστούγεννα χωρίς μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης εν γένει θεωρούνται ως χώροι συγχρωτισμού γι’ αυτό η επαναλειτουργία τους, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι δύσκολη, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Πηγή: sputniknews.gr ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Έκτακτα επιδόματα 700 και 400 ευρώ: Ποιοι τα δικαιούνται. ΑΣΕΠ: Δυο προκηρύξεις για μόνιμες και εποχικές προσλήψεις