Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Επτά προγράμματα για 38.600 θέσεις εργασίας. ΑΣΕΠ: Πέντε «πακέτα» για 155 μόνιμες προσλήψεις

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται σήμερα το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Έτσι, από σήμερα 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και έρχεται να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα όσων πολιτών κινούνται σε αυτοκινητόδρομους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές-πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες.

Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις θα γίνονται ευκολότερα, με μικρότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλη την επικράτεια.

Πως μπορείτε να το αποκτήσετε

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι τρόποι για να αποκτήσετε e-PASS και να γίνετε συνδρομητής είναι απλοί:

Στο δίκτυο διάθεσης e-PASS, που περιλαμβάνει εκατοντάδες σημεία:

Για τα συνδρομητικά προγράμματα EXPRESS, BONUS, FRIENDLY, MOTO, EXPRESS TRUCK, FRIENDLY TRUCK:

Για το πρόγραμμα Express (κατ. 2,3,4):

Διαδικασία:

1. Επιδεικνύετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

2. Ενεργοποιείτε τον συνδρομητικό σας λογαριασμό, καταβάλλοντας ορισμένο ποσό, για το πρώτο «γέμισμα» του e-PASS.

Ποσά ενεργοποίησης e-PASS/κάρτας ανά κατηγορία οχήματος

Επισκέπτεστε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών της Αττικής Οδού ή μία από τις συνεργαζόμενες τράπεζες / επιχειρήσεις, για να παραλάβετε δωρεάν την ηλεκτρονική συσκευή e-PASS ή την Κάρτα Λογαριασμού και να ενεργοποιήσετε τον συνδρομητικό λογαριασμό σας. Οι συνδρομητικοί λογαριασμοί που θα ενεργοποιηθούν λειτουργούν με τη μέθοδο της προπληρωμής διελεύσεων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή σας:

  • Ιδιώτες*:

1. Αστυνομική ταυτότητα

2. Έγγραφο που να πιστοποιεί τον ΑΦΜ και τη διεύθυνση κατοικίας (άνω τμήμα εκκαθαριστικού εφορίας ή απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας ή πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ)

2. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος/ων.

  • Ελεύθεροι Επαγγελματίες*:

1. Αστυνομική ταυτότητα,  άδεια/ες κυκλοφορίας οχήματος/ων, ή

2. Είτε σφραγίδα σας, με τα πλήρη στοιχεία σας (ΑΦΜ, διεύθυνση), είτε τα έγγραφα που προβλέπονται για τους ιδιώτες, καθώς επίσης και 1 εκ των παρακάτω εγγράφων που επιβεβαιώνουν την επαγγελματική σας ιδιότητα (βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου ή επιτηδευματία ή αποδεικτικό θεώρησης βιβλίου Εσόδων/Εξόδων ή Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών με σφραγίδα ή βεβαίωση ασφαλιστικού Οργανισμού).

  • Εταιρείες: ­­Εξουσιοδότηση από τον νόμιμο εκπρόσωπο σε επιστολόχαρτο της εταιρείας, σφραγίδα της εταιρείας, καθώς και φωτοτυπία της/των άδειας/ών κυκλοφορίας του/των οχήματος/ων.

*Σε περίπτωση εγγραφής Ιδιώτη ή Ελεύθερου Επαγγελματία από τρίτο πρόσωπο, είναι απαραίτητη η εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Σημείωση: Οι οδηγοί οχημάτων Ε.Ι.Χ και ελαφρών εμπορικών οχημάτων που επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα EXPRESS, μπορούν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία και μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών και επιχειρήσεων.

Υπηρεσία Call & Courier

Με ένα τηλεφώνημα, δωρεάν αποστολή του e-PASS με courier στη διεύθυνση που επιθυμείτε.

Διαδικασία

Για εγγραφή στα συνδρομητικά προγράμματα EXPRESS, BONUS, FRIENDLY, MOTO, EXPRESS TRUCK, FRIENDLY TRUCK::

    • Καλέστε στο 210 6682222 (Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών Αττικής Οδού, Δευτέρα-Σάββατο 08:00-19:00 και Κυριακή 11:00 -19:00)
    • Δώστε μας τηλεφωνικά τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος & διεύθυνση)
    • Σας στέλνουμε το e-PASS δωρεάν με courier.
    • Παραλαμβάνετε το e-PASS και καταβάλλετε το αντίστοιχο ποσό ενεργοποίησης του προγράμματος της επιλογής σας. Πηγή: e-dimosio.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Επτά προγράμματα για 38.600 θέσεις εργασίας. ΑΣΕΠ: Πέντε «πακέτα» για 155 μόνιμες προσλήψεις