Δείτε επίσης: Αιτήσεις για 1.613 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις. Θέσεις εργασίας σε JUMBO, MARKET IN, ΒΙΟΙΤΑΤΡΙΚΗ, JYSK, FAMAR και άλλες εταιρείες

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγεία, ανακοινώνονται οι προσλήψεις νοσηλευτών σε ΚΟΜΥ. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης.

Ειδικότερα, προσλαμβάνονται με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης, συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:

Α) επτακόσιες (700) θέσεις ΠΕ/TE νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού και εν ελλείψει αυτών ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων/Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΤΕ Επισκεπτριών/των Υγείας ή ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών ή ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού/Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων».

2. H παρ. 5 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) διαρκείας τριών (3) μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους έως και την 31.12.2020.

3. Οι δαπάνες υλοποίησης των ανωτέρω δράσεων καλύπτονται από την πράξη «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα-πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID-19». Η εκτιμώμενη δαπάνη για το προσωπικό ανέρχεται κατ’ εκτίμηση στο ποσό των € 11.651.255 στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών του εν λόγω προσωπικού».

4.  «Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID-19», το Υπουργείο Υγείας αποτελεί τον βασικό φορέα  συντονισμού, μέσω τριμελούς επιστημονικής επιτροπής εποπτείας που ορίζεται από τον Υπουργό Υγείας, με έργο την υποστήριξη του ΕΟΔΥ».

5. Η τελευταία παράγραφος του άρθρου 3 αντικαθίσταται ως εξής: «Ο Υπουργός Υγείας εκδίδει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις μετά από εισήγηση της 3μελούς επιστημονικής επιτροπής εποπτείας». ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Αιτήσεις για 1.613 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις. Θέσεις εργασίας σε JUMBO, MARKET IN, ΒΙΟΙΤΑΤΡΙΚΗ, JYSK, FAMAR και άλλες εταιρείες

Αποστολή Τσιόδρα – Κικίλια και ΚΟΜΥ στην Πλατεία Κυψέλης

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα Κινητή Ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Κυψέλη, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρουσιάζει έξαρση στην Αθήνα.

Με την επιδημιολογική κατάσταση εντός Αττικής να είναι αρκετά επιβαρυμένη επιστρατεύτηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και οι ΚΟΜΥ προκειμένου να μεταβούν στην Πλατεία Κυψέλης σήμερα το μεσημέρι.

Εκεί πραγματοποίησαν μια σειρά από τεστ κορονοϊού σε πρόσφυγες, μετανάστες και ομάδες πληθυσμού που θεωρούνται ευάλωτες στο πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων της Πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Δηλώσεις Κικίλια και Τσιόδρα

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε τα εξής: «Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με βάση το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στο Δήμο της Αθήνας, ενεργεί πλέον με ένα σχέδιο Κινητών Ομάδων στα Διαμερίσματα του Δήμου, έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό βάρος σε ό,τι έχει να κάνει με ευάλωτες ομάδες, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τους συμπολίτες μας και να μεριμνήσουμε έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνουμε για την Αττική.

Αυτό θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, όπου χρειαστεί στην Αθήνα, στις γειτονιές της, στην περιφέρεια Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Θυμίζω ότι παράλληλα με αυτό, εκκινούμε τη διαδικασία έτσι ώστε οι ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, οι οποίες έρχονται στα Νοσοκομεία της πρωτεύουσας και περιλαμβάνουν κυρίως νεαρούς ασυμπτωματικούς ή με ελαφρά συμπτώματα, θα μπορούν να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε τα εξής: «Όπως ξέρετε, η στρατηγική για τον έλεγχο του ιού αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών, την απομόνωσή τους και την καραντίνα των επαφών τους.

Αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και φυσικά, επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές που υπάρχει έξαρση.

Αυτό γίνεται, αυτή είναι η δράση που γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού». Πηγή: news4health.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ
Δείτε επίσης: Αιτήσεις για 1.613 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις. Θέσεις εργασίας σε JUMBO, MARKET IN, ΒΙΟΙΤΑΤΡΙΚΗ, JYSK, FAMAR και άλλες εταιρείες