Ποσό άνω των 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί σε ένα εκατομμύριο Έλληνες, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα.

EURO

«Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελληνων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή στους φτωχότερους, σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο και στους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω των 1.500 ευρώ», ανέφερε ο κ. Σαμαράς σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Επίσης ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ για τους αστέγους, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί επιπλέον 1 δισ. ευρώ για επιστροφές ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες.
Αναφορικά με τα εργασιακά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία με την τρόικα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου κατά 3,9% «και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, από την πρώτη Ιουλίου, θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων. Από 44% του μισθού, περίπου, οι εισφορές μειώνονται κατά 3,9%, στο 40%. Έτσι μειώνεται το εργασιακό κόστος. Για κάθε 100 ευρώ, δηλαδή, που πλήρωναν οι εργοδότες σε ασφαλιστικές εισφορές, θα πληρώνουν τώρα 89 ευρώ. Και για κάθε 100 ευρώ εισφορών που πλήρωναν οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, θα πληρώνουν τώρα 94.

«Αυτό το είχαμε υποσχεθεί, θα ανακουφίσει σίγουρα τις επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εκείνες δίνουν την αύξηση στην εργασία, θα δώσει -δηλαδή- ώθηση στην απασχόληση, αλλά και θα οδηγήσει και σε αύξηση αποδοχών των εργαζομένων σε όλο τον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στουρνάρας: «Τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση»

«Τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Το απόγευμα θα υπάρξει stafflevel agreement από τους εταίρους. Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση, αυτούς τους επτά πολύ δύσκολους μήνες.

«Αυτό το review ήταν πολύ δύσκολο, το δυσκολότερο έως τώρα. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών καταφέραμε να βελτιώσουμε την οικονομία σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά και να πετύχουμε αρκετά θέματα μέσα σε αυτή την έκθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πηγή: imerisia.gr

Δείτε ΕΔΩ  ειδήσεις και θέσεις εργασίας  σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις