OAED-KPA-FGH

Δεκαπέντε ημέρες προθεσμία δίνει ο ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις να προσλάβουν με εξάμηνη σύμβαση άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών με επιδότηση 375 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και 450 ευρώ για τους άνω των 25 ετών (έως 88% του νομοθετημένου κατώτατου μισθού των νέων).

Την προθεσμία προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με στόχο την απορρόφηση και των 4.000 νέων οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει πρακτική άσκηση με voucher, αλλά, δεν είχαν όλοι προσληφθεί. Η προθεσμία «τρέχει» από τις 11 Μαρτίου (ημερομηνία δημοσίευσης της τροποποιητικής υπουργικής απόφασης σε ΦΕΚ, με αριθμό 617). Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει προσωπικό, ενώ υποχρεούνται να μη μετατρέψουν το καθεστώς εργασίας του προσωπικού τους σε μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Η ημερήσια επιχορήγησης για άνεργο ηλικίας κάτω των 25 ετών είναι 15 ευρώ και για τους άνω των 25 ετών, 18 ευρώ.

Επιδότηση μισθού με 450 ευρώ τον μήνα (18 ευρώ ημερησίως) προβλέπει, επίσης, το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη συνολικά 10.000 ανέργων ηλικίας 30 – 66 ετών που προκηρύσσει τις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

Η επιχορήγηση θα δίνεται για 12 μήνες και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν μειώσει προσωπικό και δεν έχουν αλλάξει το καθεστώς εργασίας από πλήρους σε μερικής και εκ περιτροπής.

Δείτε το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και κάντε την αίτηση εδώ

Πηγή: imerisia.gr

Δείτε ΕΔΩ  ειδήσεις και θέσεις εργασίας  σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις