Συνεργώ 25/10/2013

  

Α.Σ. «ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΩ»

Ταχ. Δν/ση : Κυψέλης 16 – 113 62 Αθήνα

Τηλέφωνο : 210 8250419

Fax : 210 8215853

Ιστοσελίδες: www.keaep.gr

Email: keaep@otenet.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

για συμμετοχή στην Πράξη: «Καινοτομικές Μορφές Απασχόλησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Αττική»

που υλοποιείται  στο πλαίσιο ΔΡΑΣΗ 7: « Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες την Τοπικών Αγορών Εργασίας»,. της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08: « Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» με κωδικό ΟΠΣ 464069, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Η Α.Σ. «ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΩ» ως φορέας υλοποίησης της Πράξης «Καινοτομικές Μορφές Απασχόλησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Αττική», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

1)    Ανέργους , εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ

2)    Νέους Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών),

3)    Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000,00€ για το οικονομικό έτος 2013, το δε ατομικό πραγματικό, η αντικειμενικό εισόδημα τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια εισοδήματος

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην  εν λόγω πράξη

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

PΓια τους άνεργους ωφελούμενους:

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής των ωφελουμένων στο Σχέδιο Δράσης αποτελεί να έχουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ

PΓια τους νέους επιστήμονες θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ) υποχρεωτικά από την 02.01.2011 και μετά.
  2.  Δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 01/02/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή.
  3. Να μην έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρονικό κτήσης του πτυχίου τους (για τις λοιπές κατηγορίες) ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς). Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν αφορά στους ιατρούς.
  4. Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από την αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ.
  5. Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί σε χώρα την Ευρωπαϊκής Ένωσης και δε3ν απαιτείται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ το διάστημα των έξι (6) ετών, υπολογίζεται από την λήψη του πτυχίου.
  6. Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανηλίκου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από ΔΟΑΤΑΠ.
  7. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία Δ.Ο.Υ. για το οικονομικό έτος της ένταξης δραστηριότητας τους, το ατομικό εισόδημα τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€. Ειδικά για τις κατηγορίες νέων επιστημόνων για τις οποίες απαιτείται πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος (όπως ιατροί, δικηγόροι κ.α.), η αμοιβή τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν υπολογίζεται ως εισόδημα προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
  8. Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.
  9. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και
  10. Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχτεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες υποψήφιοι).

Στους ωφελούμενους δεν εντάσσονται όσοι έχουν ιδρύσει τις κάτωθι μορφές εταιριών:

    • Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.),
    • Αστικές μη Κερδοσκοπικές εταιρίες και
    • Όσοι είχαν άλλη επιχείρηση πριν από τη νέα ένταξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ.. εκτός της ένταξης δραστηριότητας ιατρού άνευ ειδικότητας, η οποία δεν υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τους δώδεκα (12) μήνες.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ  ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 

Η περιοχή παρέμβασης ορίζεται στα όρια του Νομού Αττικής και δη στον Κεντρικό, Δυτικό και Νότιο Τομέα της περιφέρειας Αττικής. Αναφορικά με τις περιοχές παρέμβασης σημειώνονται το Κέντρο της Αθήνας, όλοι οι Δήμοι των Δυτικών προαστίων και οι Δήμοι Μοσχάτου, Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης από το Νότιο τμήμα του Νομού.

Η ΠΡΑΞΗ

      Στόχος της πράξης είναι η οικονομική και κοινωνική ένταξη  82 ωφελούμενων εκ των οποίων:

1.      42 ωφελούμενοι να ιδρύσουν νέα επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένων των νέων επιστημόνων και οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ)

2.      40 ωφελούμενοι να προσληφθούν  σε επιχειρήσεις

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΑΞΗ

1.      Εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών άμεσα συνδεομένων με τους σκοπούς της πράξης (319)

–          Μελέτη ανάλυσης τοπικής αγοράς εργασίας

–          Εξειδικευμένη μελέτη καλών πρακτικών απασχολησιμοτητας/ επιχειρηματικότητας στην κοινωνική οικονομία & εναρμόνισης θεσμικού πλαισίου ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας & σχεδιασμού επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην κοινωνική οικονομία, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (ν. 4019/11)

2. Συμβουλευτική υποστήριξη ωφελούμενων και εργοδοτών (351)

–          Συμβουλευτική υποστήριξη ωφελούμενων και εργοδοτών

–          Συμβουλευτική υποστήριξη ωφελούμενων και εργοδοτών-ανάπτυξη εξειδικευμένων εργαλείων

3. Ενέργειες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης (327)

–          Οργάνωση γραφείου τύπου και ραδιοφωνικό σποτ

–          Παραγωγή έντυπου υλικού και συνέντευξη τύπου

–          Πραγματοποίηση εκδηλώσεων

–          Ηλεκτρονικές εφαρμογές και κινητή μονάδα ενημέρωσης

4. Κατάρτιση ωφελούμενων (349)

–          Κατάρτιση στη σύσταση, οργάνωση και διαχείριση επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας (21 ωφελούμενοι)

–          Κατάρτιση στη σύσταση, οργάνωση και διαχείριση επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας (21 ωφελούμενοι)

–          Κατάρτιση στη σύσταση, οργάνωση και διαχείριση επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας (20 ωφελούμενοι)

–          Κατάρτιση στη σύσταση, οργάνωση και διαχείριση επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας (20ωφελουμενοι)

5. Δικτύωση (320)

–          Φυσική δικτύωση

–          Ηλεκτρονική δικτύωση

6. Συντονισμός -διαχείριση πράξης (348)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να αποδεικνύονται με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά:

·   Αντίγραφο αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας

·   Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι ο/η ωφελούμενος/η δεν συμμετέχει την ίδια περίοδο σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

·   Νομιμοποιητικά Έγραφα για όσους δηλώνουν μονογονεϊκή οικογενειακή κατάσταση

·   Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία αίτησης και του/της συζύγου στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι

·   Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης για Προστατευόμενα μελή που δεν φαίνονται στο Εκκαθαριστικό

·   Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αν ο αιτών /ουσα είναι εγγεγραμμένος/η σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας

·   Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος ή αντίγραφο, για το τρέχον οικονομικό έτος για τυχόν εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί, ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν υποχρεούται ο ωφελούμενος να υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω εισοδήματος.

·   Δήλωση εξουσιοδότησης για χρήση των προσωπικών του στοιχείων.

·   Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας για όσους έχουν Εντοπιότητα

·   Βιογραφικό σημείωμα

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Στάθμιση του προφίλ των ωφελουμένων (γενικά κριτήρια). Τα στοιχεία που οδηγούν στη στάθμιση των καταλληλότερων ωφελούμενων σχετίζονται με τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την κωδικό αριθ. 40 πρόσκληση του Περιφερειάρχη Αττικής, δηλαδή να άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Επίσης, δυνητικοί ωφελούμενοι/ες μπορεί να είναι: Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παραπάνω Πρόσκληση. Β. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€.

Συνεπώς τα γενικά κριτήρια διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Κριτήριο

Ανάλυση Κριτηρίου

Βαθμολόγηση

1. Κατάσταση Ανέργου

Μακροχρόνια άνεργος (> 12 μηνών)

20

2. Οικογενειακή κατάσταση

Μονογονεϊκή οικογένεια

12

Έγγαμος και οι δύο σύζυγοι άνεργοι

8

Προστατευόμενα μέλη

5 (για κάθε προστατευόμενο μέλος)

3. Οικογενειακό εισόδημα

από 0,00€ έως 7.178,00 €

15

από 7.178,01€έως 12.00,00€

10

από 12.000,01€ έως 16.000,00€

8

από 16.000,01€ έως 22.00,00€

6

Από 22.000,01€ και άνω

0

4. Κατάσταση υγείας

ΑμεΑ μεποσοστό αναπηρίας 35-50

6

ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω

8

5. Εντοπιότητα

Μόνιμος κάτοικος της Π.Ε υλοποίησης πράξης

5

τα κριτήρια ενδέχεται να διαφοροποιηθούν μετά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος και την πιθανή στόχευση με βάση τις ιδιαιτερότητες των ατόμων που θα επιδείξουν ενδιαφέρον. Πρόσθετα (ειδικά) κριτήρια σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πρόσκλησης θα αναφέρονται στα εξής:

1.       Χρόνος ανεργίας (Πρόληψη: Προώθηση νέων κάτω των 25 ετών και πριν συμπληρώσουν 6 μήνες ανεργίας και των άνω των 25 ετών πριν συμπληρώσουν 12μηνη διάρκεια ανεργίας, για ένταξή τους στην αγορά εργασίας, Θεραπεία: Για ανέργους με διαστήματα ανεργίας μεγαλύτερα των ανωτέρω)

2.       Οικονομική και κοινωνική κατάσταση (Πολύτεκνοι, ΑμΕΑ, κ.λ.π.)

3.       Η τήρηση των αρχών της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών

4.       Το αποδεδειγμένο ενδιαφέρον κάθε υποψηφίου καταρτιζόμενου για συμμετοχή (διερευνάται μέσω της συνέντευξης).

τη διαδικασία διάγνωσης των αναγκών του κάθε ωφελούμενου

Προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων.

Η συνέντευξη θα κινηθεί σε προκαθορισμένα πλαίσια αυτοπαρουσίασης κάθε υποψήφιου, ερωτήσεων – απαντήσεων, συζήτησης, κατάθεσης προσωπικών απόψεων και κριτικής ανάλυσης της αναγκαιότητας υλοποίησης του συγκεκριμένου Σχεδίου. Μέσα από την συνέντευξη θα εκμαιευτεί η προδιάθεση και θέληση κάθε ωφελούμενου να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να αυξήσει το επίπεδο δεξιοτήτων του, καθώς και η πρόθεση και ο τρόπος που θα τις χρησιμοποιήσει, προκειμένου να τις εφαρμόσει στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και σε μελλοντική απασχόληση. Επιπλέον θα εκτιμηθεί η αναγκαιότητα και χρησιμότητα υλοποίησης του Σχεδίου της Α.Σ., με βάση την κατάθεση των προσωπικών απόψεων των υποψηφίων. Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινούνται οι ερωτήσεις της συνέντευξης θα είναι: Η σκιαγράφηση της προσωπικότητας του/ης υποψηφίου/ας, που θα προκύπτει, τόσο από τις απαντήσεις, όσο και από τις μη λεκτικές αντιδράσεις του/ης. – Η δυνατότητα που έχει να παρακολουθήσει τις δράσεις του Σχεδίου και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει – Η διερεύνηση ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο/η κάθε υποψήφιος/η και τα οποία δεν είναι εύκολο να ανιχνευτούν από το βιογραφικό σημείωμα. Η συνέντευξη, τέλος, θα γίνει με την συνδρομή κοινωνιολόγων – ψυχολόγων και συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της Α.Σ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα την ιστοσελίδα του Συντονιστή Εταίρου της Α.Σ. «ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΩ»  www.keaep.gr – ΚΕ.Α.ΕΠ και στην ιστοσελίδα της Α.Σ. www.synergo-topsa.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κατόπιν συμπλήρωσης της, η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά στα γραφεία του συντονιστή εταίρου της ΑΣ (Κυψέλης 16, ΤΚ 11362, Αθήνα), από 23/12/2013 έως 15/01/2014, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 13:00 π.μ.–15:00 μ.μ. Οι υποψήφιοι με την κατάθεση της αίτησης, θα πρέπει να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Σ. «ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΩ»

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για Αττική ΕΔΩ

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις