«Άρωμα» εκλογών στην Βουλή, καθώς το τελευταίο διάστημα οι θετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Κορυφή του «παγόβουνου» υπήρξε η σημερινή ψήφιση δεκάδων τροπολογιών στο τελευταίο νομοσχέδιο πριν το «κλείσιμο» της Βουλής για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να σπεύσει μέσω τροπολογιών να κάνει διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής σε μικρές και μεγαλύτερες ομάδες πολιτών «επισκίασε» την Κύρωση για την δωρεά της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου στο Παίδων Πεντέλης διότι η συγκεκριμένη κύρωση φορτώθηκε με πλήθος άσχετων κι εκπρόθεσμων τροπολογιών.

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ Δείτε επίσης: 2.450 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία. Eπίδομα παιδιού: Τι να κάνετε για να πληρωθείτε στις 24/5 (16-5)

Μείωση ΦΠΑ: Σε ισχύ από τη Δευτέρα σε τρόφιμα, εστίαση, ρεύμα και αέριο – Ποια προϊόντα και πόσο μειώνονται

Ειδικότερα, στην κύρωση του υπουργείου Υγείας υπερψηφίστηκε τροπολογία για τις αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και για την αμειβόμενη ιατρική εξειδίκευση τους.

Όμως, ανάμεσα στις άσχετες με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ήταν και τροπολογίες που προέβλεπαν την βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού και την επιτάχυνση της έκδοσης των οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη τροπολογία προέβλεπε και την διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα και χρήζουν επισκευής και αναστολή προστίμων για τα προ του 2011.

Στις «ευνοϊκές» νομοθετικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής συγκαταλέγεται και η τροπολογία που προβλέπει την διαγραφή οφειλών από τέλη διέλευσης πλοίων που μεταφέρουν πόσιμο νερό σε άνυδρα νησιά.

Επίσης, με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης δίνεται «δωράκι» ύψους 120 ευρώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την αλλαγής της στολής τους και διπλασιάζεται το επίδομα των ιατροδικαστών ανάλογα με την κατηγορία τους. «Δωράκι» ύψους 50 ευρώ ανα ημέρα ελέγχου δόθηκε και στους άνδρες του ΣΔΟΕ.

Η συγκεκριμένη κατηγορία όμως έχει πλαφόν έως 300 ευρώ το μήνα.

Παροχές δίχως τέλος

Χθες ο πρωθυπουργός σε μια «πανηγυρική» ομιλία στην Βουλή, κατα τη συνεδρίαση γαι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις άφησε ανοικτό παράθυρο και για νέες παροχές. « Η οικονομία θα παράξει νεα μέτρα εντός του 2019» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι κατα την χθεσινή συνεδρίαση υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την χορήγηση της 13ης σύνταξης και της μείωσης του ΦΠΑ στην ενέργεια και την εστίαση.

Ωστίσο είναι γεγονός πως απο το περασμένο φθίνοπωρο η κυβέρνηση εχει ξεκινήσει την ψήφιση ενός πακέτου παροχών, όπως τις είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Η αρχή έγινε με την μείωση του ΕΝΦΙΑ και την μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Και λίγο πριν τελειώσει η χρόνια ακολούθησε η διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε 1, 3 εκ δικαιούχους. Στη συνέχεια την σκυτάλη των ευνοϊκών ρυθμίσεων πήρε το υπουργείο Εργασίας που θέσπισε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υπόκατώτατου μισθού και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.(πηγή)ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: 2.450 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία. Eπίδομα παιδιού: Τι να κάνετε για να πληρωθείτε στις 24/5 (16-5)