ergasia_apasxolisi_anergia

Με την «επιταγή» εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους – Προβλέπει κατάρτιση, πρακτική άσκηση

Παρέμβαση – «ανάσα» για 75.000 ανέργους δρομολογείται με την έλευση της νέας χρονιάς, από το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα , που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, μέχρι 29 ετών, ενώ αναμένεται, πιο αργά, να προχωρήσει ένα ακόμα πρόγραμμα με θέσεις 5μηνης απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας.

Είναι η «επιταγή» εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών – (Voucher), σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, η οποία αφορά.

Σε αυτή τη νέα φάση οι δικαιούχοι θα αποκτήσουν την επιταγή εισόδου (voucher) στην αγορά εργασίας, η οποία προβλέπει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Συνολικά, οι δράσεις του προγράμματος (κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία) διαρκούν έως και 11 μήνες, ενώ το ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 5.400 ευρώ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα που υλοποιείται προβλέπει την καταβολή επιδότησης που φτάνει μέχρι και τα 2.700 ευρώ για τις εξής ενέργειες:

–         Επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση 80 ωρών με 5 ευρώ/ώρα (400 ευρώ).

–         Πρακτική άσκηση 500 ωρών (5 μήνες) που αποφέρει 2.300 ευρώ στους πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και 2.000 ευρώ στους αποφοίτους ΥΕ και ΔΕ.

–         Δυνατότητα εργασίας στις επιχειρήσεις που θα γίνει η πρακτική άσκηση, δεδομένου ότι επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές.

Η επιχορήγηση στην επιχείρηση παρέχεται για διάστημα έξι μηνών και ανέρχεται σε 15 ευρώ/ημέρα για την πρόσληψη νέων έως 25 ετών και σε 18 ευρώ/ημέρα για την πρόσληψη νέων άνω των 25 ετών. Επομένως, οι αμοιβές ανέρχονται στα 2.250 ευρώ το εξάμηνο για νέους έως 25 ετών και 2.700 ευρώ το εξάμηνο για νέους άνω των 25 ετών.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει σε δύο φάσεις:

Η πρώτη θα γίνει με πρόσκληση προς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν και να προσλάβουν νέους με κίνητρο την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τους αλλά και της αμοιβής τους για παραπάνω απασχόληση.

Η δεύτερη φάση θα γίνει, πλέον, με την πρόσκληση νέων για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να πάρουν την «επιταγή» εισόδου στην αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή αποτελεί η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ μεγαλύτερη μοριοδότηση λαμβάνει ο μακροχρόνια άνεργος.

Από εκεί και πέρα στα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι το έτος κτήσης του πτυχίου, το ετήσιο εισόδημα, ο βαθμός πτυχίου, η καλή γνώση ξένης γλώσσας κ.ο.κ.

Για υποψήφιους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα κριτήρια περιλαμβάνονται η ηλικία, ο χρόνος συνεχόμενης ανεργίας, το ετήσιο εισόδημα κ.ο.κ.

ΠΗΓΗ: ¨ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ”

Δείτε περισσότερες ειδήσεις για στήριξη σε ανέργους εδώ

Δείτε θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις