Με νέο κύκλο εκδηλώσεων συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα των ειδικών ενημερωτικών διαλέξεων και των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για τους ηλικιωμένους, που υλοποιούν σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έχουν ήδη προγραμματιστεί συνολικά και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, οκτώ ομιλίες και δέκα ιατρικές μετρήσεις.
Πρόκειται για τις ενημερωτικές ομιλίες με θέματα: «Ετήσιος προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος», με εισηγήτρια τη γυναικολόγο Σοφία Γραμμένου, και «Κοινωνική Ασφάλιση – Αλλαγές στις Παροχές Ασθενείας και Συντάξεων» με εισηγήτρια τη διευθύντρια του υποκαταστήματος Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Νεάπολης Χάιδω Χατζηκαμάρη, και στελεχών των Τμημάτων Παροχών Ασθενείας και Συντάξεων του υποκαταστήματος και της Τ.Μ.Υ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Νεάπολης.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών μετρήσεων οστικής πυκνότητας και μετρήσεων γλυκοζιλιομένης αιμοσφαιρίνης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου έχει ως εξής:
kaph