pontiaki_dialektos_2013-08-23_425x

Από την Δευτέρα 21 έως την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης για τους ενήλικες μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου που θα αναπτυχθούν σε 10 τμήματα σε όλο το δήμο, όπου θα διδάξουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου.  Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 18η τακτική συνεδρίασή του, της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2013 ενέκρινε την ανάθεση του έργου της εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών, επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα πραγματοποιηθεί μέσω των Κέντρων δια βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τη συγκεκριμένη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη τις ανάγκες που υφίστανται στο δήμο Θεσσαλονίκης για ζητήματα διαρκούς εκπαίδευσης και μάθησης, ενόψει και των γενικότερων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, ενώ το συνολικό κόστος του προγράμματος εγγράφεται στον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πρόκειται να συγκροτηθούν συνολικά 10 τμήματα: πέντε τμήματα για εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου Α’ επιπέδου και πέντε τμήματα για εκμάθηση Β’ επιπέδου, για εκπαιδευόμενους που έχουν ήδη παρακολουθήσει το Α’ επίπεδο την Άνοιξη του 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-841.498 (Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης).

Για συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ