Paragogoi - Laxanika39

Η επιβίωσή μας συνδέεται άμεσα με τους φυσικούς πόρους του πλανήτη στον οποίο ζούμε.   Εάν συνεχίσουμε να τους χρησιμοποιούμε με τον ίδιο τρόπο, οι πόροι αυτοί θα εξαντληθούν πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι φανταζόμαστε.   Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να αποκτήσουμε μια πιο «πράσινη» συνείδηση.

Ώρα για αλλαγή

Ο άκρατος καταναλωτισμός εξαντλεί τους πόρους του πλανήτη και απειλεί την ευημερία των μελλοντικών γενεών. Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το 2050 θα χρειαζόμαστε έναν ακόμη πλανήτη για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση καταναλωτικών προϊόντων!

Μπορούμε όμως να αναστρέψουμε την πορεία αυτή, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας και υιοθετώντας «πράσινες» καταναλωτικές συνήθειες.

Περισσότερα με λιγότερα

Ήρθε πλέον η ώρα να επανεξετάσουμε τις συνήθειές μας, να αναζητάμε περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση των προϊόντων που αγοράζουμε και τον τρόπο παρασκευής τους, να αποφεύγουμε τις σπατάλες, να κάνουμε βιώσιμες επιλογές, να διαβάζουμε προσεκτικότερα τις ετικέτες, να ξαναχρησιμοποιούμε τα προϊόντα και να κάνουμε ανακύκλωση, με λίγα λόγια να προστατεύουμε τη φύση.

«Generation Awake»:  Mε μικρές αλλαγές μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.

Η εκστρατεία Generation Awake απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να ζήσουν μια γεμάτη ζωή χωρίς όμως να καταστρέφουν τη φύση.  Διαβάστε συμβουλές για μικρές, έξυπνες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας. Μάθετε ακόμη πώς με τις επιλογές σας μπορείτε να βάλετε ένα λιθαράκι, όχι μόνο για την προσωπική σας ευημερία αλλά και για το καλό του πλανήτη.  Το να είσαι μέλος της Generation Awake σημαίνει ότι είσαι πιο συνειδητοποιημένος πολίτης.

Μόνον στην Ευρώπη, χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο 16 τόνους ύλης ανά άτομο. Οι 6 από αυτούς τους τόνους καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ οι μισοί από αυτούς εξακολουθούν να θάβονται στις χωματερές. Η Generation Awake μάς υπενθυμίζει ότι στα σκουπίδια ρίχνονται επίσης 180 κιλά τροφίμων ανά άτομο.

Το οικολογικό σήμα της ΕΕ

Το οικολογικό σήμα της ΕΕ φέρουν προϊόντα και υπηρεσίες με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Αναζητήστε το σήμα αυτό στα προϊόντα που πουλούν τα καταστήματα και τα σουπερμάρκετ, ή ακόμη σε κάμπινγκ ή όταν κάνετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία.   Συμβουλευθείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο για να δείτε τα χιλιάδες προϊόντα με το οικολογικό σήμα της ΕΕ σε κάθε χώρα.

Πηγή : www.europa.eu/youth/el/