Ρεκόρ αύξησης στις θέσεις συμβασιούχων καταγράφεται για ακόμη μια φορά. Μέχρι και τον περασμένο Μάιο οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου και ωρομίσθιοι που απασχολούνταν σε υπηρεσίες του Δημοσίου ξεπερνούσαν τους 100.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο αριθμός των συμβασιούχων στη Γενική Κυβέρνηση κατά το μήνα Μάιο.: Μάιος 2015: 80.278, Μάιος 2016: 81.650, Μάιος 2017: 89.532, Μάιος 2018: 103.124!

Στην εκρηκτική αύξηση των συμβασιούχων επί υπουργίας της Ολγας Γεροβασίλη αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για «ιστορικό ρεκόρ».

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς επισημαίνει ότι «η απερχόμενη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στο υπουργείο της. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την τεράστια αύξηση των δομών και των Γραμματειών; Τον απίστευτο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων; Τις φωτογραφικές προκηρύξεις και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων διοικητικών και τομεακών γραμματέων ή τις τροπολογίες με τις οποίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου βαπτίζονταν σε αορίστου κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης;».

Μπαράζ προσλήψεων ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους μήνες για μόνιμο και για εποχικό προσωπικό παρά την ήδη βεβαρημένη κατάσταση στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκονται δεκάδες προκηρύξεις μονίμων και εποχικών σε φορείς όπως δήμοι, υπουργεία, νοσοκομεία, ΕΡΤ και ΔΕΚΟ.

Προεκλογικά αναμένεται να γίνουν περισσότερες από 10.000 προσλήψεις ενώ εκκρεμούν ακόμα οι δικαστικές υποθέσεις χιλιάδες συμβασιούχων που εργάζονται στους δήμους και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας την άμεση μονιμοποίησή τους.
(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ