Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να προκηρυχθούν οι 100 θέσεις τακτικών ερευνητών στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» (ΕΛΓΟ Δήμητρα). Όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης, περίπου 56 από αυτούς θα προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου εντός του 2013 και οι υπόλοιποι στις αρχές του 2014. Την Τετάρτη υπεγράφη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όσον αφορά το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο υπουργός ευελπιστεί ότι θα ψηφισθεί από τη Βουλή έως το τέλος του έτους. Να σημειωθεί ότι ο οργανισμός βρίσκεται στον αέρα καθώς τον Μάρτιο του 2012 το σχέδιο νόμου για την συγχώνευση των οργανισμών του Υπουργείου για τη δημιουργία του ΕΛΓΟ Δήμητρα απεσύρθη από την Ολομέλεια της Βουλής από τον τότε υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Από τότε λειτουργεί με υπουργική απόφαση.

Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε επίσης ότι θα προκηρυχθούν και 150 θέσεις  μεταδιδακτορικών ερευνητών οι οποίοι θα απασχοληθούν για δύο έτη.«Θα προκηρυχθούν θέσεις για ένα μεγάλο αριθμό μεταδιδακτορικών ερευνητών (postdoctoral fellows). Θα κληθούν να  φέρουν ένα project. Για να το υλοποιήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν στο project άλλους 150 κατόχους μεταπτυχιακών, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό».

Πηγή: e-dimosio.gr

Δείτε περισσότερες ειδήσεις για στήριξη σε ανέργους εδώ

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη – Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις