Το ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού” είναι το πρώτο και μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τουρισμό από ελληνικό ΑΕΙ στην Κρήτη.

Αφορά επιχειρήσεις, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στον τομέα του τουρισμού, καθώς και πτυχιούχους οικονομικο-διοικητικών επιστημών. Το ΠΜΣ έχει σκοπό να παρέχει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί βέλτιστα για τις ανάγκες των στελεχών του τουρισμού. Τα μαθήματα στο ΠΜΣ διεξάγονται το διάστημα Νοέμβριος – Φεβρουάριος κάθε ακαδημαϊκό έτος, η συνολική του διάρκεια είναι 24 ημερολογιακοί μήνες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σε συγκεκριμένο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών να επιλέξουν μερική φοίτηση.

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού” (ΦΕΚ Ίδρυσης 1767/Β΄/31.05.2018), για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019. Το ΠΜΣ οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από σπουδές διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων, από τα οποία δύο αφορούν στην παρακολούθηση 8 μαθημάτων συνολικά και ένα στην εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (σύνολο 90 ECTS). Τα δύο πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν δια ζώσης φοίτηση, ενώ η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας στο τρίτο εξάμηνο μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξ αποστάσεως επίβλεψη. Το ΠΜΣ είναι πλήρους ή μερικής παρακολούθησης με επίσημη γλώσσα την Ελληνική και διέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 35 άτομα.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλoξενίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και συναφών αντικειμένων Τριτοβάθμιων Σχολών της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι μη συναφών τμημάτων, που διαθέτουν τουλάχιστον δύο έτη συναφούς επαγγελματικής προϋπηρεσίας. Δικαίωμα αίτησης έχουν και προπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έως τον Οκτώβριο 2018. Για την επιλογή των φοιτητών θα ληφθούν υπ’ όψη: ο βαθμός πτυχίου, η γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο, τυχόν συστατικές επιστολές, καθώς και η γενική εικόνα του υποψηφίου κατά την προσωπική συνέντευξη.

To πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο. Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται κατά την περίοδο Νοέμβριος – Φεβρουάριος κάθε ακαδημαϊκού έτους και οι εξετάσεις λαμβάνουν χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Τα μαθήματα είναι τρίωρα και διδάσκονται απογευματινές ώρες (εκτός Σαββατοκύριακου). Η ολοκλήρωση των σπουδών μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι νωρίτερα από την παρέλευση 24 μηνών από την έναρξη των μαθημάτων του πρώτου ακαδημαϊκού εξαμήνου. Αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 είναι η Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018.

Για την φοίτηση στο ΠΜΣ απαιτείται η καταβολή τελών φοίτησης τα οποία ανέρχονται σε 1.100 ευρώ ανά εξάμηνο, ήτοι 3.300 ευρώ για το σύνολο του προγράμματος. Το ΠΜΣ παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης στους φοιτητές που έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Άρθρο 35, του Ν. 4485/2017. Η καταβολή των διδάκτρων θα γίνεται ως εξής (για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης): (α) 1.100 ευρώ, για καθένα από τα δύο εξάμηνα διδασκαλίας, κάθε Νοέμβριο (οπότε και ξεκινούν τα μαθήματα) και (β) 1.100 ευρώ για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας, σε δύο ισόποσες δόσεις των 550 ευρώ, μία τον Απρίλιο και μία το Σεπτέμβριο του δεύτερου έτους σπουδών. (Η καταβολή των διδάκτρων για τους φοιτητές μερικής φοίτησης θα γίνεται με αναλογικό τρόπο.)

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν  την αίτηση και το βιογραφικό τους ηλεκτρονικά, από 20 Αυγούστου μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2018 στη διεύθυνση master-tourism@teicrete.gr.

Εκτός από την ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να κατατεθούν τα κάτωθι απαιτούμενα δικαιολογητικά (απλή φωτοτυπία):

  • αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία,
  • αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ (εάν απαιτείται),
  • αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,
  • αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας,
  • αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας,
  • αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχει),
  • συστατικές επιστολές (θα συνεκτιμηθούν)

Οι υποψήφιοι μπορούν να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση: Γραμματεία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Κρήτης, Τ.Θ. 1939, 71004, Ηράκλειο Κρήτης (για το ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού»), τηλέφωνο επικοινωνίας 2810-379613.

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου μετά από επικοινωνία με τους υποψηφίους φοιτητές.

Για το έντυπο της αίτησης, καθώς και για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΜΣ www.master-in-tourism.teicrete.gr ή επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Προγράμματος, 9.00πμ – 1.00μμ, στο τηλέφωνο 2810-379651 και στο e-mail: master-tourism@teicrete.gr.

ΑΙΤΗΣΗ Προκήρυξης 2018 (πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ