Παρότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει ουκ ολίγες κραταιές αυτοκινητοβιομηχανίες την τελευταία τριετία, αναγκάζοντας πολλές από αυτές να απολύουν, να κλείνουν εργοστάσια ή να μειώνουν την παραγωγή τους, εντούτοις κάποιες άλλες φαίνεται να ευημερούν.

Σε αυτές ανήκει η βιομηχανία σπορ αυτοκινήτων πολυτελείας Porsche, η οποία, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση των πωλήσεών της, σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 3.000 εργαζομένους στη Γερμανία μέσα σε πέντε χρόνια. Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πρόσφατα πως 1.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν άμεσα, για να επανδρωθεί το εργοστάσιό της στη Λειψία, όπου θα παραχθεί το καινούργιο μοντέλο της, το Macan.

Η Porsche απασχολεί σήμερα 1.150 εργαζομένους στη Λειψία, ενώ με την παραγωγή του Macan το εργατικό δυναμικό θα υπερδιπλασιαστεί

Η Porsche απασχολεί σήμερα 1.150 εργαζομένους στη Λειψία, ενώ με την παραγωγή του Macan το εργατικό δυναμικό θα υπερδιπλασιαστεί

«Εχουμε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των μοντέλων μας – και τώρα αναζητάμε καταρτισμένα άτομα, με μεγάλο ενδιαφέρον για την εργασία τους, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην παραγωγή για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων μας. Θέλουμε εργαζομένους αφοσιωμένους στην ιδέα του αυτοκινήτου», δήλωσε ο δρ Ολιβερ Μπλουμ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG και υπεύθυνος του τομέα Παραγωγής και Logistics. Μάλιστα, όπως τονίζεται και σε ανακοίνωση της εταιρείας, οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες και για το μέλλον, καθώς όλα δείχνουν ότι οι προοπτικές ανάπτυξης στη Λειψία είναι μεγάλες.

Το νέο πλήρως εξοπλισμένο εργοστάσιο θα διαθέτει δικό του φανοποιείο και τμήμα συναρμολόγησης αμαξωμάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην ιστορία της Porsche και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το πρώτο όχημα θα βγει από τη γραμμή παραγωγής και θα παραδοθεί στα τέλη του έτους. Η Porsche απασχολεί σήμερα 1.150 εργαζομένους στη Λειψία, ενώ με την παραγωγή του Macan το εργατικό δυναμικό θα υπερδιπλασιαστεί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγκάρδης, η οποία κατασκευάζει τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητά της αποκλειστικά στη Γερμανία, έχει επίσης σκοπό να ανανεώσει και να μεγαλώσει πολλά από τα εργοστάσιά της και να επενδύσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο δίκτυο διανομής της. Ηδη η άνοδος των πωλήσεών της, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Κίνα (λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει το μοντέλο της Cayenne), ώθησε ανοδικά τα κέρδη της Porsche για το 2012, έχοντας ενσωματωθεί πλήρως στον όμιλο Volkswagen.

Η πλειονότητα των θέσεων απαιτεί πολυετή πείρα και μεταπτυχιακό

Η πλειονότητα των θέσεων απαιτεί πολυετή πείρα και μεταπτυχιακό

785 ευκαιρίες για καριέρα
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Porsche απασχολούσε στο τέλος του 2011 περίπου 15.300 εργαζομένους. Η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων αναμένεται ότι θα της επιτρέψει να πετύχει τον στόχο της να πωλήσει 200.000 οχήματα το 2018.

Αυτή την περίοδο είναι ανοιχτές περίπου 785 θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στα εργοστάσια της Porsche στη Γερμανία αλλά και στο διεθνές δίκτυο πωλήσεων που διατηρεί στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, την Τσεχία, τη Βόρειο Αμερική (Ατλάντα, Καλιφόρνια, Ντιτρόιτ, Μαϊάμι κ.λπ.), τη Λατινική Αμερική (Σάο Πάολο) και την Ασία (Κίνα, Ινδονησία, Νότιος Κορέα).

Οι περισσότερες θέσεις που δέχονται αιτήσεις αυτή την περίοδο βρίσκονται στη Γερμανία (Αμβούργο, Βερολίνο, Εσεν, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη), ενώ οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Μηχανικοί, οι ειδικοί Πληροφορικής, οι Τεχνίτες Αυτοκινήτων, οι Πωλητές και οι Οικονομικοί Σύμβουλοι.

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ 
    Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της διαδικτυακής τοποθεσίαςhttp://www.porsche.com/uk/aboutporsche/jobs/jobs-joblocator/ όπου δημοσιεύονται οι θέσεις εργασίας που παραμένουν κενές

 

Μηχανικοί, στελέχη Η/Υ και πωλητές σε 5 χώρες

Η «Εργασία» αναφέρει ενδεικτικά ορισμένες από τις ειδικότητες που ζητά η εταιρεία για τα εργοστάσια και τα υποκαταστήματά της παγκοσμίως.

Sales & Business Administration Specialist (Καλιφόρνια)

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων ή του Μάρκετινγκ, πολυετή εμπειρία στις πωλήσεις, εμπειρία σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, πολύ καλή γνώση της αγγλικής και γερμανικής γλώσσας και γνώση MS Office. Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mailpamella.carrillo@porsche.us με τον κωδικό EB-19475.

Senior Consultant R&D Process Optimization (Ατλάντα)

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε κορυφαία βιομηχανία ή σε εταιρεία συμβούλων, γνώση της γερμανικής γλώσσας και δυνατότητα πραγματοποίησης συχνών ταξιδιών. Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mailresumes@porschecars.com με τον κωδικό EB-19402.

(Senior) Consultant Financials (Σανγκάη, Πεκίνο)

Οι υποψήφιοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι θα πρέπει να έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Οικονομικών ή της Μηχανικής, πολυετή προϋπηρεσία στην αυτοκινητοβιομηχανία, γνώση και εμπειρία στα οικονομικά και στη διεθνή λογιστική, άριστη γνώση της αγγλικής και της κινεζικής γλώσσας (επιθυμητή η γνώση της Γερμανικής) και δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιών. Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mailrecruiting@mhp.com με τον κωδικό MHP-FIN-0632.

International Press Relations (Πράγα)

Οι υποψήφιοι για τη θέση πρακτικής άσκησης (διάρκειας έξι μηνών, με έναρξη τον Φεβρουάριο του 2014) θα πρέπει να έχουν σπουδές στον τομέα της επικοινωνίας και των media, να ενδιαφέρονται για τα αυτοκίνητα, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιθυμητά και τα Γερμανικά) και γνώση του MS Office. Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail annette.tomaszkowicz@porsche-cee.com με τον κωδικό 6502571.

Product & Market Research Manager (Μαϊάμι)

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, τουλάχιστον πενταετή εμπειρία σε αυτοκινητοβιομηχανία, άριστη γνώση της αγγλικής και της ισπανικής γλώσσας (επιθυμητή η γνώση της γερμανικής γλώσσας), γνώση MS Office και δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιών. Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail resumes@porsche.us με τον κωδικό PLA-009.

After Sales Manager (Ινδονησία)

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων ή της Μηχανικής, εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, τεχνικές δεξιότητες σε αυτοκίνητα, γνώση MS Office και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail christoph.choi@porsche.co.id με τον κωδικό PAP-023.

Head of IT (Νότιος Κορέα)

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τίτλο σπουδών στην Πληροφορική ή σε συναφές πεδίο, πολυετή εμπειρία σε θέση ευθύνης στον τομέα της τεχνολογίας ή της πληροφορικής σε αυτοκινητοβιομηχανία, καλή γνώση των τεχνολογικών συστημάτων, άριστη γνώση της αγγλικής και της κορεατικής γλώσσας (επιθυμητή η γνώση γερμανικών) και γνώση MS Office. Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail hr-porsche.korea@porsche.de με τον κωδικό UI-013.

Αγγελική Μαρίνου
amarinou@pegasus.gr

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δείτε περισσότερες ειδήσεις για στήριξη σε ανέργους εδώ

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις