kyriakos_mitsotakis_troikaΌσοι έχουν εισαχθεί στο δημόσιο, μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, μέσω Γραπτών Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και διαθέτουν υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης (μεταπτυχιακά και  διδακτορικούς τίτλους σπουδών) προκρίνονται στην Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε για τη κινητικότητα ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μητσοτάκης. Για παράδειγμα η εισαγωγή μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ δίνει 30 μόρια σε έναν υπάλληλο ανώτατης εκπαίδευσης. Το ίδιο ποσοστό μορίων έχει και ένας υπάλληλος που έχει εισαχθεί μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Επιπλέον, προκρίνεται έμμεσα και το ηλικιακό κριτήριο καθώς οι νεότεροι υπάλληλοι λαμβάνουν αυξημένη για τα πρώτα χρόνια υπηρεσίας τους στο Δημόσιο.

Ωστόσο εκτός από τα θετικά μόρια οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν και αρνητική βαθμολόγηση σε περιπτώσεις διαφθοράς και επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων από τα αρμόδια όργανα. Για παράδειγμα ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λαμβάνει αρνητικό «μπόνους» -30 μορίων σε περίπτωση που έχει τιμωρηθεί με προσωρινή παύση από 3 έως 12 μήνες με πλήρη στέρηση αποδοχών.

Η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων. Σύμφωνα με το νόμο σε διάστημα 15 ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης συντάσσονται πίνακες «συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή, σύμφωνα με ενιαίο λογισμικό που παρέχει για το σκοπό αυτό το ΑΣΕΠ».

Με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη. Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα  αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης. Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των Υπουργείων και των εμπλεκομένων φορέων».

Αναλυτικά η Υπουργική Απόφαση

ΠΗΓΗ: localit.gr

Δείτε περισσότερες ειδήσεις για στήριξη σε ανέργους εδώ

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις