Την ενίσχυση του μεριδίου του στην ελληνική αγορά και την ενίσχυση της παρουσίας του στο εξωτερικό επιδιώκει ο όμιλος εταιρειών AGT που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων (facility management). Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Νίκος Αναστασόπουλος, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η AGT, που εμφάνισε κύκλο εργασιών, ύψους 16 εκατ. ευρώ, τη χρήση του 2017, διεκδικεί νέα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Στόχος είναι να αυξήσει τον κύκλο εργασιών σε ποσοστό 20-30% το 2018, όπως και μεγάλο τμήμα του οποίου (40%) να προέλθει από το εξωτερικό.

Η εταιρεία συμμετέχει σε δύο μεγάλους διαγωνισμούς, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και αναδιαμόρφωση χώρων και διεκδικεί ένα ακόμη έργο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών facility management αξίας 4-5 εκατ. ευρώ. Εκτός Ελλάδας, διεκδικεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έργο εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και ένα ακόμη αντίστοιχο project στην Κύπρο ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιό της, περιλαμβάνεται η διαχείριση κτηρίων τραπεζών, η κατασκευή των καταστημάτων “Play” του ΟΠΑΠ, όπως και η αναδιαμόρφωση του συνόλου των εμπορικών χώρων Hellenic Duty Free Shops στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Σάμου. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του 2017 αφορά την ολοκλήρωση της προσαρμογής της εταιρικής ταυτότητας, με εργασίες μερικής ή πλήρους ανακαίνισης, σε περίπου 14 καταστήματα που εντάχθηκαν στο δίκτυο της αλυσίδας σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, συνολικής επιφάνειας άνω των 75.000 τ.μ.  Το έργο αυτό είναι ύψους της τάξης των τεσσάρων εκατ. ευρώ.

Η AGT διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Κύπρο και στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” το οποίο διαχειρίζεται. Στόχος είναι να εδραιωθεί στην Κρήτη και την αγορά της Κύπρου, ενώ, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την παρουσία της σε μία ακόμη χώρα του εξωτερικού, την οποία ο κ. Αναστασόπουλος δεν αποκάλυψε.

Οι προσλήψεις

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 110 άτομα, με τον αριθμό των εργαζομένων που συνδέεται με υπεργολαβίες να ξεπερνάει τους 300.

Έως το τέλος της χρονιάς και σε συνάρτηση με την ανάληψη καινούργιων συμβολαίων, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει περίπου 30 προσλήψεις που αντιστοιχούν, ως επί το πλείστον, σε ειδικότητες μηχανικών, μηχανολόγων κτλ.

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασόπουλος, η εταιρεία επενδύει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς των facility manager,  ειδικότητα με μεγάλη ζήτηση διεθνώς.

Την AGT ίδρυσαν πριν από περίπου 20 χρόνια οι πολιτικοί μηχανικοί και τρεις συμφοιτητές Νίκος Αναστασόπουλος, Γιάννης Γαΐτης και Βασίλης Τσιντικίδης, με το πελατολόγιό της να περιλαμβάνει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον ΟΤΕ, την Εθνική Τράπεζα και τα Μπισκότα Παπαδοπούλου (πηγή)