Οι οικονομικές σχολές που αντέχουν στην αγορά εργασίας
Σε διαδικασία εύρεσης του επαγγέλματος που θα ακολουθήσουν μετά τις σπουδές τους βρίσκονται αυτή την περίοδο οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη… σταθερότητα να αναδεικνύεται ως το νο. 1 κριτήριο για τη επιλογή τους.
Την ώρα που η ανεργία είναι στο «κόκκινο» και εκατοντάδες νέοι με πτυχία ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά, η αγορά εργασίας προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες γεννώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες και δημιουργώντας νέο «χάρτη» επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες και μέσα στα επόμενα χρόνια η εικόνα θα αλλάξει τελείως, οπότε οι νέοι που καλούνται τώρα να κάνουν τις επιλογές τους πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς εργασίας.
Οι παρατεταμένες συνθήκες κρίσης σε συνδυασμό με το «αλαλούμ» στο ελληνικό φορολογικό σύστημα, αυξάνει τη ζήτηση για καταρτισμένους λογιστές, φοροτεχνικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, υποστηρίζουν οι αρμόδιοι της αγοράς, δικαιολογώντας την άνθηση του εν λόγω κλάδου. Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, ψηλά στις προτιμήσεις των νέων είναι και τα τουριστικά, η πληροφορική και το digital marketing, καθώς πρόκειται για επαγγέλματα που φαίνεται ότι «αντέχουν» στο μέλλον.
Οι ευκαιρίες που «γεννά» η κρίση στη αγορά
Σε σχέση με άλλα προγράμματα σπουδών που θα έδιναν μόνο τεχνικά εργαλεία ή μόνο προοπτική κοινωνικής ανάλυσης, σπουδάζοντας οικονομικά ο σπουδαστής έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να πάρει μια καλή δόση και από τα δύο και να συνεισφέρει από την πρώτη κιόλας μέρα δουλειάς στις καθημερινές ανάγκες του Λογιστηρίου μιας εταιρίας. Παράλληλα, μπορεί να στελεχώσει τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών μιας επιχείρησης συμμετέχοντας από την πρώτη μέρα στο σχεδιασμό αξιοποίησης των διαθέσιμων οικονομικών πόρων της επιχείρησης, αλλά και στην ευνοϊκότερη ρύθμιση των πάσης φύσεως υποχρεώσεών της, να αξιολογήσει νέα επενδυτικά σχέδια για λογαριασμό της επιχείρησης αλλά και να αντισταθμίσει τους κινδύνους που διατρέχει η επιχείρηση μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Επομένως όσο βαθαίνει η κρίση και το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας δεν απλοποιείται, θα συνεχίσει να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, η ζήτηση για καταρτισμένους εξειδικευμένους λογιστές, φοροτεχνικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, λένε οι ειδικοί. (πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ