Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την ένταξη των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ –ΜΕΑ, τη νέα σχολική περίοδο μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2017-2020.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται, σύμφωμα με πληροφορίες, να δημοσιευτεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ, και την Τετάρτη να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις ωφελούμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών τους στο πρόγραμμα. Η διαδικασία καθορισμού των δικαιούχων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου.

Φέτος στόχος είναι να χορηγηθούν επιταγές εισόδου (vouchers) για δωρεάν φιλοξενία 100.000 παιδιών. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ. Αυξημένη είναι και η χρηματοδότηση του προγράμματος. Φέτος διατίθενται 205 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 132 εκ. ευρώ καλύπτονται από εθνικούς πόρους και τα υπόλοιπα 73 εκ. ευρώ καλύπτονται με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2010.

Αναλυτικά τα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ