Σούπερ μάρκετ δεν ανανέωσε τη σύμβαση σε έγκυο εργαζόμενη

 

Τη μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενης σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Λαγκαδά, λόγω της εγκυμοσύνης της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

 

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων επισημαίνει πως η επιχείρηση «όπως και πολλές του κλάδου, αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους για να έχει εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους». Μάλιστα, καλεί σε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα, αύριο Τετάρτη στις 17:30.

«Η μη ανανέωση της σύμβασης έγινε απροκάλυπτα λόγω της εγκυμοσύνης, καθώς συνιστά μισθολογικό κόστος και η συναδέλφισσα δεν θα ήταν «αποδοτική» για την επιχείρηση. Απαιτούμε να γυρίσει πίσω στη δουλειά της η συναδέλφισσα που σε λίγο καιρό θα γίνει και μητέρα. Με σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας της. Αορίστου χρόνου, πλήρης απασχόλησης και με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά την προστασία της μητρότητας. Δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τη συναδέλφισσα. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους. Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Να ζούμε με αξιοπρέπεια” αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων.(πηγή)ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ