Yψηλές θερμοκρασίες ενόψει Πρωτομαγιάς

 

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο διάστημα, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Σήμερα γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος και στα δυτικά κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα βόρεια. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ . Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: από 09 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 28 Απριλίου
Αναμένονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά, βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μέχρι και 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο 29 Απριλίου
Αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 30 Απριλίου
Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Δευτέρα
1η Μαΐου Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ωρεσ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.(πηγή)ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ