Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα βόρεια, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, καθώς και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση:
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 ως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις στα νότια παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.